Masaüstü bilgisayarımda Resident Evil 7 oynarken karşılaştığım bir hatadır kendisi. Ekran kartım 980 Ti, sıcaklık problemi yok. MSI Afterburner ile oyun içinde takip yaparsam belirli bir süre sonra oyunların çökmesi sorunu ile oluşmaya başladı. Sonrasında bende Afterburner'in Driver ile çakışması yüzünden olduğunu düşündüm. Windows'u son sürüme güncelledim, nafile. Bende Afterburner kullanmam olur biter diye düşündüm. Şimdilerde sizin başlıkta belirtmiş olduğunuz hatayı almaktayım. Oyun açıldıktan yaklaşık 2 ya da 3 saat sonra bu hatayı alıyorum. Başka şekilde oyunların çökmesi durumları da söz konusu. Size kendi çıkarımım olarak şunu söyleyebilirim, ya Driver kaynaklı bir buffer dolması veya benzeri birim durum söz konusu ve bu olay olunca çakışma oluyor, ya da üzgünüm ki GPU'larımız ölmek üzere.
Not=konuyla çok alakası olmasa da Teknoseyir editörlerinden Levent Pekcan Abimizin de yayında belirli bir süre sonrasında görüntüsü gidiyordu, sebebini bulup çözdü ise ondan yararlanabiliriz. Çözüm bulan varsa yazarsa sevinirim.
2.not=Windows 10 için oyun modu diye bir şey var. Onu kapatıp da test etsek ve deneyimlerimizi birbirimiz ile paylaşsak kötü olmaz.
Çözüm öneriniz ya da sonuçları paylaşmanızı bekliyorum.