GPU belleği nasıl düşürülür?

ardaReiss

Hectopat
Daha fazla  
GPU belegini nasıl düşürüm.
BIOS'tan ayarlamama ragmen düzelmiyor.

Ekran görüntüsü 2023-05-02 123241.png

Son düzenleme:
Ne kadar belleğiniz takılı? 14 GB görünüyor görüntüde. Bunun yarısının paylaşılması normal. Hibe etmiyor, paylaşıyor.
16 var demişsiniz. Kalan 2 GB birilerine (AMD) ayrılmış zaten. Bakın, orada adanmış diyor. AMD bu işi nereden hallediyor bilmiyorum. BIOS'tandır muhtemelen. Açıp karıştırın çok istiyorsanız. Benim elimde yok, sizin elinizdekini internetten bulup rahatça ayarlarına bakabileceğime inancım hiç yok. Sizin yerinizde olsam ellemem. Adamış olmasa paylaşılandan kullanacak.

Şu an sol tarafta görev yöneticisi, sağda Chrome'da Technopat tam ekran. Arkada iş yapan bir şey aklıma gelmiyor, görünürde de yok gibi. Ben Intel kullanıyorum. Adanmış yok. Paylaşılan var. 16 GB belleğim var. Yarısını Windows abi vermiş, al, kullan demiş. 0,4 GB kullanıyor bu şekilde. Şimdi Technopat yerine YouTube'dan 1080p 60 FPS bir video açacağım. Kullanıma bakacağım. 0,6 GB oldu. 4K yapınca 1,2 GB oldu. Oyun oynarken de o arkadaş hesap kitap yapıp kullanacak zaten. Esirgemenin bir anlamı yok.
Bazı insanların boşta 5-6, bazılarının 3-4 GB RAM kullanımı olmasındaki en büyük etken bu olay.

Belleğiniz kullanıldığında değil, kullanacak belleğiniz kalmadığında endişelenin. Kullanılsın diye alıyorsunuz.

Ne kadar belleğiniz takılı? 14 GB görünüyor görüntüde. Bunun yarısının paylaşılması normal. Hibe etmiyor, paylaşıyor.
16 var demişsiniz. Kalan 2 GB birilerine (AMD) ayrılmış zaten. Bakın, orada adanmış diyor. AMD bu işi nereden hallediyor bilmiyorum. BIOS'tandır muhtemelen. Açıp karıştırın çok istiyorsanız. Benim elimde yok, sizin elinizdekini internetten bulup rahatça ayarlarına bakabileceğime inancım hiç yok. Sizin yerinizde olsam ellemem. Adamış olmasa paylaşılandan kullanacak.

Şu an sol tarafta Görev Yöneticisi, sağda Chrome'da Technopat tam ekran. Arkada iş yapan bir şey aklıma gelmiyor, görünürde de yok gibi. Ben Intel kullanıyorum. Adanmış yok. Paylaşılan var. 16 GB belleğim var. Yarısını Windows abi vermiş, al, kullan demiş. 0,4 GB kullanıyor bu şekilde. Şimdi Technopat yerine YouTube'dan 1080p 60 FPS bir video açacağım. Kullanıma bakacağım. 0,6 GB oldu. 4K yapınca 1,2 GB oldu. Oyun oynarken de o arkadaş hesap kitap yapıp kullanacak zaten. Esirgemenin bir anlamı yok.
Bazı insanların boşta 5-6, bazılarının 3-4 GB RAM kullanımı olmasındaki en büyük etken bu olay.

Belleğiniz kullanıldığında değil, kullanacak belleğiniz kalmadığında endişelenin. Kullanılsın diye alıyorsunuz.

Mesela bir oyun açtım diyelim otomatik oyuna veriyor değil mi bir de ana ekranda bie şey oynamasına ragmen ekran kartı kullanımı artıyor yan ekran APU'ya baglı.

Oyuna vermiyor. Nvidia oturup oyundaki ortamı hesaplıyor. Sonra bunun fotoğrafını çekip AMD'ye gönderiyor. AMD de aldığı bu ihtişamlı görseli sana sunuyor. Ekranlara AMD bağlı. Nvidia sadece hesap yapıyor. Çok ayrıntı vermemişsin ama seninki böyle çalışan bir sistem muhtemelen.

Sana görüntüyü öpücükle vermiyor ya. Kullanılacak tabii.

Oyuna vermiyor. NVIDIA oturup oyundaki ortamı hesaplıyor. Sonra bunun fotoğrafını çekip AMD'ye gönderiyor. AMD de aldığı bu ihtişamlı görseli sana sunuyor. Ekranlara AMD bağlı. NVIDIA sadece hesap yapıyor. Çok ayrıntı vermemişsin ama seninki böyle çalışan bir sistem muhtemelen.

Sana görüntüyü öpücükle vermiyor ya. Kullanılacak tabii.

Ondan bahsetmedim mesale ben bir oyun açtım o kendine 9 GB ayırmış ya onu oyuna veriyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı