GPU Clock boştayken 1470 MHz'de sabit kaldı

Yunus_54

Hectopat
Daha fazla  
Ekran görüntüsündeki sorun yeniden başlattıktan sonra oldu. Normalde boştayken 205-210 MHz oluyordu, VRAM ise 400'lerde oluyordu. İşletim sistemim Windows 11. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası'nda güç yönetim modu normal ayarda. Eklediğim ekran görüntüsündeki değerler, boştayken olan değerler. Bu şekilde sabit kalmasının bir zararı olur mu?

Dosya Ekleri

• image (8).png
    image (8).png
    4,5 KB · Görüntüleme: 67
Ekran görüntüsündeki sorun yeniden başlattıktan sonra oldu. Normalde boştayken 205-210 MHz oluyordu, VRAM ise 400'lerde oluyordu. İşletim sistemim Windows 11. ayrıca NVIDIA Denetim Masası'nda güç yönetim modu normal ayarda. Eklediğim ekran görüntüsündeki değerler, boştayken olan değerler. Bu şekilde sabit kalmasının bir zararı olur mu?

Tabii ki de olur. Ne kadar fazla enerji, o kadar kötü. Ömrü daha hızlı biter boştayken çok enerji kullanıyorsa. MUX switch varsa aç yani hybrid Graphics'i boştayken güçsüz olan ekran kartını kullansın. Oyunlara girdiğinde etkinleştirsin NVIDIA GPU'yu.

Tabii ki de olur. Ne kadar fazla enerji, o kadar kötü. Ömrü daha hızlı biter boştayken çok enerji kullanıyorsa. MUX switch varsa aç yani hybrid Graphics'i boştayken güçsüz olan ekran kartını kullansın. Oyunlara girdiğinde etkinleştirsin NVIDIA GPU'yu.

MUX açık bu durumu nasıl düzeltebilirim? Önceden olduğunda da anormal gelmişti NVIDIA denetim masasında güç yöentimini normale alarak çözmüştüm şu an bu ayar normalde ekstra ne yapmam gerekiyor? Boştayken düşük güçte çalışmasını oyuna girince de tam performans çalışmasını istiyorum. Ekran kartım 4060 laptop gpu.

MUX açık bu durumu nasıl düzeltebilirim? Önceden olduğunda da anormal gelmişti NVIDIA denetim masasında güç yöentimini normale alarak çözmüştüm şu an bu ayar normalde ekstra ne yapmam gerekiyor? Boştayken düşük güçte çalışmasını oyuna girince de tam performans çalışmasını istiyorum. Ekran kartım 4060 laptop GPU.

MUX switch bilgisayarınızın kendi yazılımında veya BIOS'unda olur.
BIOS'tan kapatabilirsiniz.
MUX switch iyi bir şey aslında kapatmayadabilirsiniz
Mux switch açtığınızda denetim masasından istediğiniz ekran kartını seçmenize yarar ancak kapatırsanız sadece Rtx 4060 gpu yu kullanır ama benim tavsiyem kapatmayın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı