GPU-CPU Kullanım Değerleri Ne olmalı?

Ekran kartı %98-99-100 olmalı her zaman. %75'lerde veya daha aşağıda takılıyorsa, aynı zamanda işlemci kullanımı %100'e yaklaşıyorsa işlemci yüzünden darboğaz yaşıyorsunuz demektir. İşlemci kullanımı %20 de olabilir, %50 de olabilir. Gücüne bağlı. %100'e ulaşıp ekran kartını kısıtlamasın yeterli.

Merhaba, işlemci kullanımım %40 ekran kartı kullanımı ise %40-%60 arası değişiyor, darboğaz var mıdır acaba?
Sistem.
-MSI RTX 2060 Ventus XS-ekran kartı.
-Ryzen 5 2600-işlemci.
-16 GB 3000MHz RAM.
-144Hz monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı %98-99-100 olmalı her zaman. %75'lerde veya daha aşağıda takılıyorsa, aynı zamanda işlemci kullanımı %100'e yaklaşıyorsa işlemci yüzünden darboğaz yaşıyorsunuz demektir. İşlemci kullanımı %20 de olabilir, %50 de olabilir. Gücüne bağlı. %100'e ulaşıp ekran kartını kısıtlamasın yeterli.

Hocam peki ekran kartı kullanımı durduk yere 100'den 0A düşmesinin nedeni nedir? Bu yüzden FPS düşmesi oluyor.

Ekran kartı %98-99-100 olmalı her zaman. %75'lerde veya daha aşağıda takılıyorsa, aynı zamanda işlemci kullanımı %100'e yaklaşıyorsa işlemci yüzünden darboğaz yaşıyorsunuz demektir. İşlemci kullanımı %20 de olabilir, %50 de olabilir. Gücüne bağlı. %100'e ulaşıp ekran kartını kısıtlamasın yeterl

Merhaba kardeşim. Benim tam senin bahsettiğin gibi bir sorunum var. Bilgisayarı 3 yıldır kullanıyorum ve şu ana kadar hiç bir sıkıntısı olmadı. Ama son 5-6 aydır oyunda ve kullandığım bazı mimari programlarda kasmalar oluyor. İşlemciye bakıyorum %100 gösteriyor. Normalde bi sıkıntısı yoktu. Sıfırladım önce olmadı, iki defa farklı bilgisayarcıda format attırdım gene işe yaramadı. Sürücülerin hepsi güncel bios dahil. Lütfen yardım edebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı