GPU Fan Devri Boştayken Normalde kaç RPM Olmalı?

LeonKennedy

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim ekran kartının fan devri boştayken %20'de 1800-1900 RPM arası gidip geliyor sizce normal mi bana biraz fazla gibi geldi.

Powercolor R9 270x Turboduo kardeşim.

Sıcaklıklar ne durumda oluyor? %20 için o devir rakamı çok fazla. Bence RPM'i düzgün ölçemiyor. Isındığında yüzdelik artar ama RPM fazla artmaz gibime geliyor.
Sıcaklık %20'de yani 1800 ile 1900 devir arasında 32-33 derece civarında seyrediyor.Kullandığım program Aida64.

Kart 60 derecelere çıktığında RPM fazla yükseliyor mu? Ben yükselmesini beklemiyorum. Zaten RPM değeri çok yüksek.
60 derece civarında dolaşmaya başladığında 2000-2300 devirlere gelmeye başlıyor. Powercolor'un Powerup diye bir programını indirdim. 60 dereceyi geçmedikçe %20'yi geçmemesi komutunu verdim ama ne olur ne olmaz diye korkuyorum açıkçası. Ekonomik durumum iyi de değil şimdi başına iş gelse kartın yaptıramamda geri

60 dereceyi geçmedikçe %20'yi geçmemesi komutunu verdim ama ne olur ne olmaz diye korkuyorum açıkçası. Ekonomik durumum iyi de değil, şimdi başına iş gelse kartı yaptıramam da geri
Hiç bir sorun çıkmaz, endişe etmeyin. Fanın 1500 RPM'de çalışması bile donanımın yanmaması için yeterli aslında. (Tabi fan yapılarına göre değişir...)
Dikkat etmeniz gereken: Fanın devri değil, kartın ısısı. Örneğin %20'de 70 dereceyi geçmiyor ise, bırakın öyle kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…