Çözüldü GPU fan hızı ve ekran kararma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkansavasci

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar.
Cihazımı daha yeni topladım 1 sene olmadı, bunun 6 ay süresi serviste geçti anakart olsun bütün donanımlar değişti. Fakat şu anda da böyle bir sorunum var.
Yardımlarınızı bekliyorum. İsteyen kişilere videosunu çektim yollayabilirim.

Fan hızı aşırı yükseliyor son seviyede çalışıyor.
Monitörde görüntü yok fakat arka planda devam eden şarkılar ve programlar var.

Her şey güncel durumda.

Monitör: ASUS MG248Q 24" 1MS, 144Hz FreeSync
İşlemci: Ryzen R7 2700X
Anakart: ROG Crosshair VII Hero X470
RAM: G.Skill trıdentz 4x8 32 GB DDR4 3000 MHz
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1070 OC 8G
SSD: Samsung M.2 250GB Evo
HDD: 1 TB Barracuda Seagate
Kasa: Cooler Master Masterbox Pro RGB
Power sup: Cooler Master 700W

Çözüm
@MayCrasH ekran kartının hocam. Servise göndermiştim. Garanti bitmeden önce değiştirmişlerdir dedim maalesef ki kurumuş macuna dokunmamış bile yeniden sürünce düzeldi.
Ekran kartı değişti mi?

@MayCrasH merhabalar öncelikle. Malesef ekran kartım daha öncesinde kasaya takılı olan GPU'M değiştirmedim. Garantiside Ağustos ayında sonlandı malesef..

Sorun video'su bu Link'te mevcut :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Furmark testini tamekran seçili iken 30dk ile 1 saat arası test eder misin?

@MayCrasH Furmak testini tamamlayamıyor malesef.. aynı hatayı veriyor. Windows son sürüm güncellemesini yaptıktan sonra böyle bir sorun oluştu 3 gün öncesine kadar hiç bir sorunum yoktu.

@MayCrasH Furmak testini tamamlayamıyor malesef.. aynı hatayı veriyor. Windows son sürüm güncellemesini yaptıktan sonra böyle bir sorun oluştu 3 gün öncesine kadar hiç bir sorunum yoktu.
İlk olarak DDU ile yüklü olan sürücünü kaldır, sonrasın da güncel sürücüyü yükle, fakat dikkat et internetin kapalı olsun sen kurana kadar Windows Update eski tarihli bir sürücü kurabilir bu da sende sürücü kurduğunda üst üste sürücü kurmuş oluyorsun.

Aynı dediğin sorunu olan bir Rx580 elime geçti, soğutucu tutan vida ile arka plakayı tutan vidanın yerini karıştırmışlar o yüzden chip e soğutucu tam oturmuyordu. Kontrol edin isterseniz ama garantisi varsa hiç ellemeyin bana göre.

Arkadaşlar sorun çözüldü. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Termal macun aşırı derecede kurumuş vaziyetteydi yeniledim ve sorun çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…