GPU Fan hızının %0 olması

Ekmek

Hectopat
Arkadaşlar, yaklaşık 5 aydır oyuna giremiyorum aklınıza gelen bütün ihtimallerin çoğunu denedim başarısız oldu. Ben oyuna girince bilgisayar yeniden başlatıyor. Asus Tweak II'den baktığımda şunu gördüm. GPU Fan Speed %0 yazıyor.

Manuel olarak fan hızını değiştiriyorum GPU sıcaklığı değişiyor, kasayı açıp baktığımda fanlar dönüyor. Sizce bundan kaynaklı olabilir mi?

Not: VS 550w 80+ PSU kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üçlü 0dB fan teknolojisiyle DirectCU II %20 daha serin ve 3X daha sessiz performans
Kartın max ısısı 51 derece diyor. 60 derece olmadan fanlar dönmüyordur belki? Benim ekran kartımda da öyle idi, kendim ayarladım fan planını.

PSU kaynaklı olabilir bana kalırsa, zira o seri kartlar trafo gibi TDP değerine sahip. Asus'un kendi sitesinde bulamadım, yalnız başka bir sitede 190W olduğunu gördüm.
Sisteminizi komple yazar mısınız?

Fan çalışmadığından sıcaklık 44 derece olmaz. Kartı garantiye gönder. Umarım bu 5 aylık sürede garanti bitmedi.
Kart garantiden geldiğinde ''Ekran kartında bir problem göremedik PSU cihazını ve diğer donanımları kontrol ediniz'' dediler ve şu an garantisi bitti.
i5 4460 intel işlemci
Gskill Ripjaws 2x4 GB 1600mhz
Asus Strix R9 380 4 GB ekran kartı
Hyper 212x soğutucu
Corsair Carbide siyah kasa + 550W psu
Wd Cavier Blue 1TB harddisk
Corsair 120GB SSD
Ek olarak da 2 tane fan var
Şunuda eklemek istiyorum. Furmark testine soktum 1080 çözünürlükte 5 veya 7 dakika filan sürdü ve yeniden başladı bilgisayar. Ekran kartının sıcaklığı en yüksek 76 gördü ve sıcaklık arttıkça fan hızı da artıyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…