Çözüldü GPU gücü 752 watt gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enseri

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3060 130W
Anakart
MSI MS-17K3
İşlemci
Intel Core i7-11800H
Yanlış yazmadım.

Monster Tulpar T7 25.1 laptopa sahibim. Yaklaşık 1 yıldır düzgün bir şekilde çalışan bilgisayarın son 1-2 hafta boyunca yavaşladığını hissediyorum. Şu an FPS değerleri düşüyor, fanlar çok yavaş çalışıyor. NVIDIA performans izlemeyi açtım ve karşıma şöyle bir ekran çıktı:

Bir hata vardır diye MSI Afterburner ve HWiNFO programlarından da kontrol ettim ve şu sonuçları aldım:

CPU kısmında bir sorun yok fakat GPU'yu 752 watt görüyor. Ayrıca ekran kartı 210 MHz'ye sabitlenmiş durumda.

Bu sorunu çözmek için:
- BIOS'u sıfırladım.
- Eski BIOS'u silip yerine yeni BIOS yükledim.
- Bilgisayara format attım.
- Tüm driverları silip yeniden yükledim.
Fakat sonuç değişmedi.

Sürücü sürümü 528.02

Ne yapmam gerekiyor? Yardım ederseniz sevinirm.

Tam emin olmamakla birlikte yanlış raporlama yapıyor olabilir ekran kartı içerisinde yer alan sensör.

Önceden bu sorun yoktu. Sensör zarar mı görmüş dersiniz?

Hiçbir şey değiştirmediğiniz halde bir anda böyle bir durum olduysa sensör zarar görmüş olabilir. Sayıların böyle gözükmesi dışında bir sorun yoksa sıkıntı yok. Rahatça kullanın.

Hiçbir şey değiştirmediğiniz halde bir anda böyle bir durum olduysa sensör zarar görmüş olabilir. Sayıların böyle gözükmesi dışında bir sorun yoksa sıkıntı yok. Rahatça kullanın.
Keşke sadece böyle gözükseydi. Eskiden 200-250 fps aldığım oyunda şimdi 90'ı zor görüyorum.
Teknik servise götürmekten başka bir seçenek kalmadı herhalde.

Cevabınız için teşekkür ederim. Son bir sorum olacak bende de aynı sorun mevcut. Servise gönderdim anakart değişimi yaptılar ama sorunun tam olarak çözülüp çözülmediğine emin olamadım. Rica etsem HWINFO veya Gpu-z programından ekran görüntüsü atabilir misiniz? Bende GPU-Z bu sefer GPU power draw değerini 6w gösteriyor oyun oynarken 6.3 e çıkıyor. Sadece bataryadayken oyuna girmeye çalışırsam bu değer 752W oluyor.

Acaba yanlış değerlere bakıyor olabilir misiniz? Eğer MUX açmadıysanız 2 değer gözükecektir: Intel UHD Graphics ve Nvidia rtx 3060(bu değere bakmanız gerekiyor). Eğer halen 752w gösteriyorsa bir sıkıntı var gibime geldi.
Bataryada iken bende bir sıkıntı yok. Olması gerektiği gibi gösteriyor değerleri.
Bende watt değeri sürekli değişiyor. Oyuna girdiğimde artıyor doğal olarak. 100w oluyor ortalama. Oyundan çıkınca 5-10 watt oluyor.

FPS kayıpları yaşıyor musunuz? Az mı FPS alıyorsunuz yoksa olması gerektiği gibi mi?

Dosya Ekleri

• 1676657006407.png
    90,4 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…