Arkadaslar merhaba. Yaklasik 5 ay önce bir PC almistim İtopyadan. Simdiye kadar hep laptop kullandigim icin HDMI kablosunun GPU'ya takilmasi gerektigini bilmeden anakarta takmistim. Ve 5 aydir oyle kullaniyordum. Aldigimdan birkac hafta sonradan itibaren baslayarak soyle bir sorun ortaya cikmisti; birkac gunde bir PC ilk acildiginda sifre girerken veya Chrome acikken vs. birden donuyordu ve monitorden goruntu gidiyordu ayrica klavye ve mouse isiklari sonuyordu ancak kasa calisiyordu. Internetten buldugum cozumlerle BIOS güncellemesi AMD yazilim güncelleme vs yaptim ve bu sorun bayagidir ortadan kalkmisti.
Ancak 2 gun önce ayni sorun sadece oyun acikken olmaya basladi. Herhangi bir oyun acikken birkac saniye sonra takilmaya basliyor, oyunu kapatmadan beklersem de aynen monitor ve isiklar gidip kasa calismaya devam ediyor. Ben de internetten ararken HDMI kablosunun GPU'ya takili olmasi gerektigini gordum. Ancak anakarttan cikarip GPU'ya takinca goruntu gelmedigini fark ettim (Bu arada kullandigim monitor ayni zamanda TV bir fark yaratir mi bilmiyorum). Bu konuda ne yapmam gerekiyor? (Gorev yoneticisinde hicbir sikinti yok, sicakliklar ve kullanim degerleri normal. BIOS ve AMD yazilimi da guncel. )
Sistem;
Ryzen 5 1600
MSI RX580 Armor OC 8 GB
16 GB 3000 MHz RAM
MSI B-450M Pro VDH anakart