GPU HDMI çalışmıyor anakart HDMI çalışıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Full stack
Arkadaslar merhaba. Yaklasik 5 ay önce bir PC almistim İtopyadan. Simdiye kadar hep laptop kullandigim icin HDMI kablosunun GPU'ya takilmasi gerektigini bilmeden anakarta takmistim. Ve 5 aydir oyle kullaniyordum. Aldigimdan birkac hafta sonradan itibaren baslayarak soyle bir sorun ortaya cikmisti; birkac gunde bir PC ilk acildiginda sifre girerken veya Chrome acikken vs. birden donuyordu ve monitorden goruntu gidiyordu ayrica klavye ve mouse isiklari sonuyordu ancak kasa calisiyordu. Internetten buldugum cozumlerle BIOS güncellemesi AMD yazilim güncelleme vs yaptim ve bu sorun bayagidir ortadan kalkmisti.

Ancak 2 gun önce ayni sorun sadece oyun acikken olmaya basladi. Herhangi bir oyun acikken birkac saniye sonra takilmaya basliyor, oyunu kapatmadan beklersem de aynen monitor ve isiklar gidip kasa calismaya devam ediyor. Ben de internetten ararken HDMI kablosunun GPU'ya takili olmasi gerektigini gordum. Ancak anakarttan cikarip GPU'ya takinca goruntu gelmedigini fark ettim (Bu arada kullandigim monitor ayni zamanda TV bir fark yaratir mi bilmiyorum). Bu konuda ne yapmam gerekiyor? (Gorev yoneticisinde hicbir sikinti yok, sicakliklar ve kullanim degerleri normal. BIOS ve AMD yazilimi da guncel. )
Sistem;

Ryzen 5 1600
MSI RX580 Armor OC 8 GB
16 GB 3000 MHz RAM
MSI B-450M Pro VDH anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız takılıyken HDMI kablosunu anakarta takarsanız görüntü gelmemesi gerekiyor. Nasıl anakarttan görüntü almayı başardınız ki. Ekran kartını görmüyor olabilir anakart.
Kasanızın resmini atabilir misiniz ? Ekran kartınıza güç kaynağından geoen kabloyu taktınız mı ?

HDMI kablosunu anakarta takarsanız işlemcinin içindeki dahili GPU birimini kullanırsınız. Ancak şöyle bir durum var ki işlemcinizde dahili GPU birimi yok. Yani aslında tam tersi bir durum olması lazım. Anakarta taktığınızda görüntü alamamanız ve ekran kartına taktığınızda görüntü almanız lazım. Yerlerini karıştırıyor olabilir misiniz acaba?

O sistemde anakarttan nasıl görüntü aldınız anlamış değilim. Dahili GPU olmadığı için anakarttan görüntü alamazsınız ve sistemde GPU takılıyken anakarttan yine görüntü alamazsınız.

Hocam zaten ekran kartını taktığı anda, apu işlemci bile olsa anakarttan görüntü alamaz.

Hocam zaten ekran kartını taktığı anda, apu işlemci bile olsa ekrandan görüntü alamaz.
Onun için BİOS ayarı var hocam. Initiate Graphic Adapter bölümünde önceliği dahili GPU ya verebiliyoruz. Ancak işte sorun şurada ki dahili GPU yok. Yani anakarttan görüntü alması tamamen imkansız bildiğim kadarıyla. Giriş yerlerini karıştırdı hocam galiba.

Yazdığın gibi Tv özellikli ise sana basit bir önerim olacak tüm kablolar olması gerektiği yerde ve doğru ise önce monitör(görünü arabirimi hangi hdmi üzerinde ise onu seç) sonra bilgisayarını aç ,
Bir de belki ekran kartının güç kabloları takılı değilse sistem açılışta göremez ,bunu da kasayı açıp bakman gerekir. (=

Merhaba benim de benzer olabileceğini düşündüğüm bir sorunum var. Ekran kartım Rx 570 ve 2 HDMI girişi var. Apex oynarken 1. HDMI girişine takılı olan ekranım kapandı ama kasa çalışmaya devam ediyordu. Şu an o çıkıştan görüntü alamıyorum hiç bir şekilde. Ekran kartımın 1 bölmesi yanmış olabilir mi? Diğer HDMI girişi çalışıyor. 2 ekran kullanmak istediğimde kullanamayacak mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…