GPU hız aşırtma yapmak faydalı mı?

Sawgent54

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
NVDIA RTX 3060 130W
Lenovo dizüstü BIOS'umda hız aşırtma yapmama izin veriyor GPU clock için +150 MHz GPU VRAM için +300 MHz yapabiliyorum bu ayarlarda bile sıcaklık en fazla yük altında 70 derece oluyor sizce açık tutsam bir zararı olur mu ekran kartına?

Eğer sıcaklıklar çok yükselmiyorsa sorun yok, Overclock'un ısınma dışında sisteme bir zararı yoktur.

Yapabilirsiniz bir zararı olmaz. Bu kadar zararlı olsa overclocklu ekran kartları satılmazdı zaten.
Ben de öyle düşünüyordum hocam. Ayrıca zaten üretici BIOS'ta bir sınır koymuş. Zaten sıcaklık da normal derecede, ömrü kısaltacağını sanmıyorum. Emin olmak adına sormak istedim, sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bnde öyle düşünüyordum hocam ayrıca zaten üretici BIOS'ta bir sınır koymuş zaten sıcaklıkta normal derecede ömrü kısaltacağını sanmıyorum emin olmak adına sormak istedim sağ olun.

Rica ederim hocam. Ben eski ekran kartımı 5 yıl overclocklu kullandım şu an eski bilgisayarımda takılı hala sapa sağlam çalışıyor.

Dediğiniz gibi sıcaklıklar çok yüksek değilse sorun olmaz. Ek olarak ekran kartı biraz daha yıpranır. Ben de 3 yıldır OC'li kullanıyorum ekran kartını sorun yaşamadım. Zaten değiştireceğim yakında.

Dediğim gibi dizüstü bilgisayar kullanıyorum hocam RTX 3060 var sıcaklık değerleri Forza 4 ve Batman Arkham Knight oyunlarında Full grafik FPS kaybı olmadan 70 dereceyi geçmiyor hiçbir şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…