GPU hotspot sıcaklığı 113 derece oluyor

Phonograph

Megapat
Merhaba, GPU hotspot sıcaklığının 113 derecede olduğunu fark ettim. Ekran kartı 85 derecede idi. Ortam sıcak bir ortam. Daha sonrasında FPS limiti koydum hotspot ısısı ortalama 55 oldu. Oyunda FPS limiti olmadığı için sanırım tam yükte çalıştı ekran kartı.

1 saat civarı oynadım farkında olmadan oyunu, bir zararı olmuş mudur acaba?

Kart marka model?

AMD 105e kadar normal diyor ama 113 çok fazla hocam yakabilir bir yerleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek bir değer ama uzun süre calismadiysa bir zarar verme olasılığı düşük. Undervot yapmayı düşünebilirsiniz. Kartınız nedir?

Kart marka model?

6750XT MSİ 2X Mech

Yaklaşık 60-70 dakika boyunca FPS limiti olmayan bu oyun oynadım, ne kadar süre 110 üstü derecede çalıştı bilemiyorum ama 113 dereceye ulaşmış. Korkum fiziksel bir zarar olup olmadığı, ekran kartına yahut diğer bileşenlere. Sizce bir zarar olmuş mudur?

Undervolt yaptım, OC değerlerini düşürdüm. Şu an stabil gibi.

Dostlar, korkum o geçen 70 dakikalık süre zarfında oluşan hotspot sıcaklığının, ekran kartı ve çevre birimlerine bir zararı olup olmadığıdır.

Diyebilirsiniz, zarar olsa idi belli olur idi, şimdilik bir anomali yok. Ancak tecrübeli arkadaşların yorumları da önemli.

Son düzenleme:
hocam bende rx6700xt kullanıyorum aralıksız 3 4 saat full oyunda bile hotspot 90 95 civarı normal sıcaklık 68 70 civarı %45 fanla acaba kartınız sıfır değilse miningli olabilir mi termal macun değişimi yaptınızmı

Kart yaklaşık 2 aylık sıfır hocam.

Sorun şu, FPS limiti olmayan oyun 900FPS'ye kadar gösteriyor idi. Ben tabii hiç düşünmedim bu raddeye varacağını işin. Ama 70/80 dakika oynadım farkına varasıya kadar.

Sonrasında direkt undervolt uyguladım, fan ayarlarını Manuel'e aldım ve OC özelliklerini kısıtladım. Böylelikle son testte 79 derece hotspot ısısı maksimumda kaldı.

Sorunum bu 70/80 dakikalık deneyim ki bunun kaç dakikası 110 derece ve üstünde geçti bilemiyorum, fiziksel bir zarar çevre birimi yahut ekran kartına olmuş mudur?

Ekran kartın sorunsuzca çalışıyorsa sorunsuzca çalışmaya devam eder. Normalde sıcaklık olduğunda fanların dönmesi gerek, 4 yıla aşkın MSI RX 5700 XT Gaming X kullandım ve premium bir modele hotspot kısmına termal macun eklememiş saygı değer firma. Aynı vaka o ürün içinde geçerli olabilir ve MECH modelleri pek de iyi değiller. Mümkünse voltajı düşürmenin yanı sıra fan ayarı yap, böyle bir sorundan korkuyorsan AMD Chill modunu aktifleştirebilirsin böylelikle FPS'ini AMD uygulaması üzerinden sabitlemiş olursun.

Aynı oyunu, undervolt yaparak, OC özelliklerini kısarak ve fan ayarları yaparak oynadım. FPS limiti yok yine.

Ekran kartı maksimum 74.
Hotspot ise 91'de kaldı.

FPS limiti uygulayacağım ancak bir son kez görmek istedim, içime sindi bu değerler.

Sizce geçen 80 dakika, o yüksek ısı bir zarar vermiş midir, anakarta yandaki SSD'lere vs.

Umarım güvenilir yerden almışsınızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…