GPU ile Blender üstünde rander alınınca parlama oluyor

Blender'da GPU ile Cycles render aldıktan sonra denoise işlemi tamamlandığında görüntü bu şekilde tamamlanıyor. Aynı sahneyi CPU ile aldığımda sorun düzeliyor. Bu parlamalar neden olur? Nasıl düzeltebilirim? Driver'lar güncel ve eski Driver'lar yüklenerek de denendi.

Ekran Kartı: RX 6600.

İşlemci: Ryzen 5 5500.

RAM: 16 GB (8x2).

Dosya Ekleri

• 13.png
    598,4 KB · Görüntüleme: 31
Sebebi CPU, isin hesaplamalarini daha hassas ama yavas yapmasindan dolayi. Bu yuzden CPU ile render alinca boyle sorunlar olmuyor. Ben genelde render samples degerini arttirinca az cok duzeliyor. Ek olarak light paths uzerinden caustics ayarlarini da kapatabilirsin ve Clamp direct 2.0, Clamp indirect 1.0 olarak ayarlayip render denoising olarak OpenImageDenoise kullanmayi deneyebilirsin. Asagi yukari bunlar bende is goruyor denemeni oneririm. Clamp ayarini abartmayin bu arada, asiri clamp renkleri soldurabiliyor cunku. Sizin aldiginiz renderda cok da renk yok gerci, sonradan resmin saturasyon ayalariyla vesayre oynanip duzeltilebilir belki ama bilmiyorum artik size kalmis o da.

ROCm/HIP versiyonları 4.2.0'da güncellendikten sonra Linux kullanan arkadaşlar bunu volume ağırlıklı yaşamıştı. 4.4.0'te çoğu sorun çözülmüştü tabi bu aylar önceydi. Sende malzeme üzerinden görünüyor.

Tek tek tüm sistem özelliklerin, sürücülerin, ayarların ve blender versiyonunu vs vs... dosya ayarlarını paylaşırsan bakabiliriz ya da daha kolayı uğraşmayıp dosyayı yollarsan da görebiliriz ayarlarını ve test edebiliriz. Zira şurayı koymamışsın, burayı koy diye tarif etmekten daha kolay. Mesela tüm sahne ayarların, ışık adedin, yansımada problem çıkaran 3 ayrı materyalin görüntüsü...

Sebebi CPU değil, GPU ve Blender içindeki API ilişkisi. CPU çözüm olarak önerilebilir geçici veya Blender/GPU Sürücüsü konuya çözüm getirene kadar.

Ek olarak, render aciliyeti varsa; tüm artifact'lar yansıtıcılığı yüksek yüzeylerde görünüyor. Düz bir öneri, Principled BSDF içinde metallic'i düşürüp roughness'i kontrollü arttırmak.

Sanirim "CPU"dan sonra koydugum virgulu nokta zannettiniz. Ben orada CPU kullanildiginda neden bu ates bocegi gibi parlamalarin olmadigini acikladim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…