Sonuç ne oldu? Düzeldi mi?
Denedim ama düzelmedi. Oyunlarda hala drop girmeye devam ediyor.
Bu arada geçenlerde "Yazılım koruması sppsvc.exe"'yi kapatınca Görev Yöneticisindeki yüksek CPU kullanımı normal seviyelere geriledi bilgisayar eskisi kadar hantal değil fakat daha oyunlara girip deneme şansım olmadı. Denedikten sonra sppsvc.exe'nin sorun yapıp yapmadığını yazarım buraya.
Güncelleme;
24 Ocak'ta bilgisayarı temizledim. İşlemci termal macun değişimini 2019 Haziran'da yapmıştım ama kasa iç temizliğini 2020 Temmuz gibi. 6-7 ayda bu kadar toz kapması(ilk defa karşılaştım) beni şaşırttı. Gerçekten bilgisayarın bulunduğu oda/ortam ve evin konumu çok önemli bunu anladım. Çünkü diğer oturduğumuz evde 2 sene kasanın içini temizlemesem bana mısın demezdi fakat 2019 Ekim ve 2021 20 Ocak arasında yaşadığım evde 2 sefer kasa temizliği yapmak zorunda kaldım. Neyse aşağıdaki videolar ve resimde neyin ne olduğu görünüyor.
Kısacası sorunum darboğazdan falan değilmiş. Adam akıllı temizlik ve termal macun değişimi yapınca kasa kendine geldi. Dün(15 şubat) bilgisayarı sabah 10 gece 3 arası Full açık tuttum, neredeyse RDR2 Online da 12 saat açık kaldı ve sıcaklık değerlerine baktığımda;
GPU= 47- 60
CPU = 53-60 arasında idi. Bunun öncesinde bırak yükte boşta iken bile 50-55 derece idi işlemci
Artık GPU kullanımı %0 düşmüyor veya FPS 100'den bir anda 10-20'lere düşmüyor. Eğer benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa önce sıcaklık testlerini yapsınlar. Belki 50-55 derece boşta çok olmayabilir fakat oyuna girince 80 falan oluyordu ve sonrasında droplar yaşıyordum. (
İşlemci zaten ekran kartını besleyemiyor bir de sıcaklıktan performansı düşünce drop giriyordu.) Dediğim gibi şu an RDO oynamama rağmen çok çok çok nadir drop giriyor. Oda etkilemiyor beni ve son olarak GTA 5'te 50-60 civarı FPS alırken şimdi 80 civarı alıyorum.
Resim ekte, videolar(youtube yüklenince atacağım).
-- Videolarda eski pis hali görünüyor. 6 ayda bu hale gelmiş.