GPU kullanımı artırılabilir mi?

Youtube ağır mı çalışıyor neden böyle bir şey istiyorsun? Farklı tarayıcılar sistem kaynaklarını daha farklı şekillerde kullanır. Ayrıca internet tarayıcıları zaten gpu kullanıyor.

@XPLSG @Foxie CPU %100 olduğu için yan ekranda YouTube'da açtığım video donuyor. GPU ise %20'nin altında kalıyor. CPU ekleyemeyeceğime göre GPU'yu daha fazla kullanılmasını sağlamam lazım. NVIDIA'nın yazılımında daha fazla kullanma seçeneği falan var onu seçtim ama çok fazla ayar var nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.

@XPLSG @Foxie CPU %100 olduğu için yan ekranda YouTube'da açtığım video donuyor. GPU ise %20'nin altında kalıyor. CPU ekleyemeyeceğime göre GPU'yu daha fazla kullanılmasını sağlamam lazım. NVIDIA'nın yazılımında daha fazla kullanma seçeneği falan var onu seçtim ama çok fazla ayar var nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Nvidianın hangi yazılımında var o? GPU yu CPU yerine kullanabileceğin alanlar çok kısıtlı, youtubeun bunu desteklemesi lazım, bunu ayarlayamazsın maalesef.

Sorununuz ekran kartının %20 kullanılması değil. İşlemcinizin %100 kullanılması. Çok yanlış bir şekilde çözüm arıyorsunuz.

"İşlemcim neden %100 kullanılıyor?" diye sormanız gerekirdi.

@DemirKipi Programlar açık olduğu için normal zaten eski bir laptop işlemcisi güçlü değil. GPU'ya yönlendirmenin bir yolu olup olmadığını merak ettim. Taraycının donanım hızlandırma özelliği vs işe yaramıyor sanırım.

@DemirKipi Programlar açık olduğu için normal zaten eski bir laptop işlemcisi güçlü değil. GPU'ya yönlendirmenin bir yolu olup olmadığını merak ettim. Taraycının donanım hızlandırma özelliği vs işe yaramıyor sanırım.
Maalesef donanım hızlandırma seçenekleri de işe yaramıyorsa yapabileceğiniz bir şey yok. İşlemciniz yetersiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı