GPU kullanımı arttıkça işlemci sıcaklığı artar mı?

Bruhmoment1

Hectopat
Daha fazla  
GPU kullanımı 45-50 olunca işlemci sıcaklığı 71-75 arası oluyor ama GPU kullanımı 75-77 olunca işlemci sıcaklığı 85'e kadar çıkıyor ve daha fazla ilerlemiyor PC'ye reset atmak istemediği için. Sizce sorun bundan mı kaynaklı? İşlemcide termal macun yok.

• İşlemci i5 2500K.
  • GTX 960 2 GB.
  • RAM 8 GB.

İşlemci darboğazı olduğunu sanmıyorum.

Her oyunda böyle 50'nin altında inmiyor genelde GPU kullanımı.

Gerçi YouTube'daki videoda bazılarının 80 derece ısınmasına rağmen GPU kullanımı 99 anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dolaylı olarak evet, ekran kartı kullanımı artırdığında işlemci ekran kartını besleyebilmek için o da kullanımı artırıyor, bu da sıcaklığın artmasına sebep oluyor.

Dolaylı olarak evet, ekran kartı kullanımı artırdığında işlemci ekran kartını besleyebilmek için o da kullanımı artırıyor, bu da sıcaklığın artmasına sebep oluyor.

Nadirde olsa yüksek GPU kullanımını yakaladım ve CPU sıcaklığı evet 85'e kadar çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-11-14-18-11-11-657_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-11-14-18-11-11-657_com.google.android.apps.photos.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 104
Nadirde olsa yüksek GPU kullanımını yakaladım ve CPU sıcaklığı evet 85'e kadar çıkıyor.
Termal macun var ki 85C oluyor. Termal macun olmasaydı 110C ve üstü görürdün bir uygulama açtığında. GPU kullanımı arttıkça doğal olarakta işlemci sıcaklığı artar.

Sıcaklığın en temel sebebi işlemci kullanımın yüksek olması, kötü ya da oturtulmamış fan kullanımı, termal macun uygulanmamış olmasıdır. Sorunuza gelecek olursak, donanımlar kasa içinde ısındığında haliyle etrafa ısı yayarlar ve bu ısı diğer donanımları etkileyebilir. Fakat bahsettiğimiz normalde minimal derecelerdir. Bu denli ısınmasının farklı sebepleri var.

Hocam 100 dereceyi görmeden işlemciye bağlı olarak bilgisayar kendini kapatır. İşlemcide nasıl termal macun olmaz? Arabanın radyatörüne su koymamak gibi bir şey araba hararet yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı