GPU kullanımı bir anda 4%'e düşüyor

a4ttt

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ekran kartı: RX580 8GB
RAM: corsair 16x2 ddr4
anakart: b450m s2h
Bugün GTA 5 oynarken bir şey fark ettim: GPU kullanımım %100–90 arasıyken bir anda %4'e falan düşebiliyor, hatta bazen 0'a düşüp ekranım git-gel yapıyor. Sıcaklık değerlerini soracak olursanız, oyunu yaklaşık 1 saat oynadım ve GPU sıcaklığı 65–75 arasıydı. CPU sıcaklığı ise 40–50 arasıydı. Sizce bu neden oluyordur?

Sadece GTA 5'te değil, bazı öbür oyunlarda da yapıyor. Phasmophobia gibi oyunlarda da yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün GTA 5 oynarken bir şey fark ettim: GPU kullanımım %100–90 arasıyken bir anda %4'e falan düşebiliyor, hatta bazen 0'a düşüp ekranım git-gel yapıyor. Sıcaklık değerlerini soracak olursanız, oyunu yaklaşık 1 saat oynadım ve GPU sıcaklığı 65–75 arasıydı. CPU sıcaklığı ise 40–50 arasıydı. Sizce bu neden oluyordur?

Sadece GTA 5'te değil, bazı öbür oyunlarda da yapıyor. Phasmophobia gibi oyunlarda da yapıyor.
Hangi ekran kartı ve sürücü sürümü?

Hangi ekran kartı ve sürücü sürümü?

Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 5600X
Ekran kartı: RX 580 8 GB
RAM: Corsair 16x2 DDR4
Anakart: B450M S2H

Radeon sürümü de 24.9.1 güncel diye gözüküyor su anda driver da.

Hocam ben nvidia kullanıyorum benzer sorunu son sürücüde yaşadım o nedenle yardımcı olmak istedim. Sorun şuydu sürücü ekran kartı sıcaklığımı yanlış ölçüyor böylelikle fan dönmüyor, ısınan işlemci kendini kısıyor birden 20 fpslere düşüyorsun. Sürüm farketmez, bir önceki sürüme dönün olmadı, bir öncekini daha deneyin. Çözülmezse sürücüde değil başka yerlerde sorun arayacağız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı