GTA 5 oynarken 70 bazen de 60'a kadar düşüyor monitör yüzünden diye biliyorum 900p monitörüm var.
Sistem
Ryzen 3 3200G
GTX1050 Ti 4 GB
16 GB RAM 8+8 3000MHz
Sanırım işlemci yüzünden de oluyormuş hangisini değiştirmeliyim?
Oyunun grafik ayarlarında resolution modifier gibi bir seçenek olması lazım. O kısmı 1.25/1.5x gibi yükseltip MSAA'yı da kademeli bir şekilde artırmanız yeterli olur. Bu şekilde bir alternatif varken monitöre şu etapta gerek yok bana kalırsa..
İşlemci yüzünden oluyordur evet, 900p de tuzu biberi olmuş. Tavsiyem MSAA'yı biraz daha artırmanız. Bu arada kullanımlar düşerken aniden drop gibi mi oluyor?
GTA 5 oynarken 70 bazen de 60'a kadar düşüyor monitör yüzünden diye biliyorum 900p monitörüm var.
Sistem.
Ryzen 3 3200G.
GTX1050 Ti 4 GB.
16 GB RAM 8+8 3000MHz.
Sanırım işlemci yüzünden de oluyormuş hangisini değiştirmeliyim?
İşlemci yüzünden oluyordur evet, 900p de tuzu biberi olmuş. Tavsiyem MSAA'yı biraz daha artırmanız. Bu arada kullanımlar düşerken aniden drop gibi mi oluyor?
FPS'i biraz düşürüp denemen lazım. 1080'e geçersen FPS düşer. Yine bazı grafik ayarlarını artırırsan da düşer. Bu arada HDD'den oynuyorsan sorun disk de olabilir.
Oyunun grafik ayarlarında resolution modifier gibi bir seçenek olması lazım. O kısmı 1.25/1.5x gibi yükseltip MSAA'yı da kademeli bir şekilde artırmanız yeterli olur. Bu şekilde bir alternatif varken monitöre şu etapta gerek yok bana kalırsa..
FPS'i biraz düşürüp denemen lazım. 1080'e geçersen FPS düşer. Yine bazı grafik ayarlarını artırırsan da düşer. Bu arada HDD'den oynuyorsan sorun disk de olabilir.
HDD oynaması FPS düşüklüğüne değil aniden drop girmesine sebep olur. Biz buna HDD kaynaklı darboğaz deriz. Nedeni ise dokuları yükleyememesinden kaynaklanıyor.
Oyunun grrafik ayarlarında resolution modifier gibi bir seçenek olması lazım. O kısmı 1.25/1.5x gibi yükseltip MSAA'yı da kademeli bir şekilde artırmanız yeterli olur. Bu şekilde bir alternatif varken monitöre şu etapta gerek yok bana kalırsa..