Çözüldü GPU kullanımı düşmesi neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

422470

Hectopat
GTA 5 oynarken 70 bazen de 60'a kadar düşüyor monitör yüzünden diye biliyorum 900p monitörüm var.
Sistem
Ryzen 3 3200G
GTX1050 Ti 4 GB
16 GB RAM 8+8 3000MHz
Sanırım işlemci yüzünden de oluyormuş hangisini değiştirmeliyim?

Çözüm
Aynen kasıyor gibi oluyor sinir oluyorum.

Peki 1080p monitöre geçersem sıkıntı olmaz değil mi? Bir de işlemci masrafı çıkmasın.
Oyunun grafik ayarlarında resolution modifier gibi bir seçenek olması lazım. O kısmı 1.25/1.5x gibi yükseltip MSAA'yı da kademeli bir şekilde artırmanız yeterli olur. Bu şekilde bir alternatif varken monitöre şu etapta gerek yok bana kalırsa..
Sanal çözünürlük ile oyunu 1080p yap ve MSAA'yı 4X e çek sonra işlemci ve ekran kartı kullanımina bak bize geri dönüş yap.
Teşekkürler oldu sonunda.
Resolution Modifier ne işe yarıyor peki arttırırsam ne olur?
Oyunu 1080p işleyip ekrana 900p olarak veriyor.

Teşekkürler oldu sonunda.
Resolution Modifier ne işe yarıyor peki arttırırsam ne olur?
Rica ederim. Sanal çözünürlük denilen olay yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi ekran kartına işlemesi gereken piksel yoğunluğunu artırarak bunu mevcut monitörünüze yerine ve kullanım şeklinize bağlı olarak darboğazı minimize edebilecek düzeyde downscale ederek daha keskin ve net bir görüntü elde etmenizi sağlayan mükemmel bir ayar. Şahsen mevcut sistemimdeki Battlefield 1'de yaşanan darboğazı da 2400x1350 gibi 2K'ya yakın standart olmayan bir çözünürlük kalitesine indirgeyerek darboğazsız tatlı bir deneyim yaşayabiliyorum, umarım oyun yapımcıları bu özelliği oyunlara koymaya devam ederler..

@422470 , artırmaya devam ederseniz ekran kartınıza yük binmeye devam eder, bu bağlamda her ne kadar aşırı net ve güzel bir grafik kalitesi yakalasanız da elde edeceğiniz performans da bu oranda düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…