GPU kullanımı nasıl arttırılır?

Turkuvaz

Hectopat
Daha fazla  
GTX1060 6GB X Gaming MSI kullanıyorum. LoL’de GPU kullanım yüzdesi %20-%25 bandını geçmiyor. Oysaki ben %100 kullanmak istiyorum. Napabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı soruyu ben de bir çok kez sordum fakat gördüğüm kadarıyla bunun için bir çözüm yok. Oyunla alakalı olduğu söyleniyor.

GPU kullanımı kelimesini defalarca açıkladık İsmimle beraber aratırsan sayfalarca kaynak çıkacaktır karşına.

Anormal bir durum yok, GPU kullanımı denen değer; Anlaşıldığı gibi bir anlam ifade etmiyor. Performans anlamında %75'lik bir kayba sahip değilsin yani; GPU %25 kullanımda olduğu için.

Bir problem yok merak etme. İlgili oyun, 1060 gibi bir karta %100 kaynak kullanımı yaptıracak seviyede grafik kalitesine sahip değil. Online diye tabir ettiğimiz çoğu oyunda bu durumu yaşaman çok doğal.

Oyun Kalitesini en yükseğe çekerek arttırabilirsin. NVidia görüntü ayarlarından performans yerine kaliteye çekebilirsin. Ancak LoL’de en fazla %50-%55 gibi GPU kullanımı olur. Bu da LoL için normal bir değer.

Peki benim GTX 1050 TI ekran kartımda neden FPS 60'ın altına düşerken bile ekran kartı sadece %30'unu çalıştırıyor? FPS'in 60'ın altına düşmesi oldukça anormal bir durum. LOL'ün grafiği GTX 1050 TI'ın kaldıramayacağı kadar iyi de değil. Technopat'ın sistem testlerindeki Intel HD Graphics'in bile benden yüksek FPS aldığı oluyor. Kart tarafında bir problem yok ama oyun tarafında bir problem var.

Arkadaşlar kartınızın performansını online oyunlarda test etmeyin. Benchmark testlerinde bir sorun olup olmadığı çok net anlaşılır. Online oyunlarda internet bağlantı kalitesi bile direkt olarak aldığınız kare sayısına etki etmekte.

Hocam zaten kartta değil oyunda sıkıntı var diye belirttim. Çoğu benchmark ve oyunda kart olması gereken şekilde çalışıyor fakat LOL'de oyundan kaynaklanan bir sıkıntı var. Bazı oyunlarda internet bağlantısı FPS'e etki ediyor ama gördüğüm kadarıyla LOL'de bu olay mevcut değil. Hatta PBE'de sunucular Amerika'da olmasına rağmen daha iyi FPS aldığım oluyor. Aynı zamanda internetim gittiğinde de FPS'im değişmiyor. LOL'deki FPS sorununu çözmesi gereken kişiler oyunun geliştiricileri.

Hocam far cry 3 grafik ayarlarını 1280 720 ve low yaparak oynayabiliyorum sadece ve gpu ya baktigimda yüzde 12 olarak gözüküyor. İki tik yukarı çıkarsam çözünürlüğü hemen kasmaya başlıyor senin dediğin gibi olsa yuksek çözünürlükte gpudan yüzde yuz verim alarak oynayabilirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…