GPU kullanımı sabit olmuyor

Merhaba arkadaşlar GTX 1050 Tİ kullanıcısıyım. Kartı alalı 1 ay olmadı neredeyse. Benim sorunum PUBG, Apex Legends gibi oyunları oynarken GPU kullanımı aniden %99'dan %80 vs %90 arasına düşüyor. (Nadirde olsa %50 düştüğünü gördüm. ) Bu sorun neden oluyor anlamış değilim, biri yardımcı olursa sevinirim.

*GTX 1050 Tİ
*Intel Core i5 6402p
*1 TB HDD
*300W PSU (12v kanalından 19A veriyor psuda sorun oldunu düşünmüyorum önceki kartımda 75w tüketiyodu.)
*8 GB RAM 2133 MHz

Merhaba arkadaşlar GTX 1050 Tİ kullanıcısıyım. Kartı alalı 1 ay olmadı neredeyse. Benim sorunum PUBG, Apex Legends gibi oyunları oynarken GPU kullanımı aniden %99'dan %80 vs %90 arasına düşüyor. (Nadirde olsa %50 düştüğünü gördüm. ) Bu sorun neden oluyor anlamış değilim, biri yardımcı olursa sevinirim.

*GTX 1050 Tİ
*Intel Core i5 6402p
*1 TB HDD
*300W PSU (12v kanalından 19A veriyor psuda sorun oldunu düşünmüyorum önceki kartımda 75w tüketiyodu.)
*8 GB RAM 2133 MHz

Sıkıntı yok. İhtiyacı doğrultusunda düşüp çıkabilir. Rahat olun.
Yalnız bir tavsiye ki çok göz ardı ediliyor. Bileşenlerinizin sigortası PSU'dur. Genelde sistem toplarken göz ardı edilir. En kısa zamanda bileşenleri garantiye almak açısından 80+ daha güçlü bir PSU seçimi yapın. Elinizi korkak alıştırmayın. İlerde de kullanırısınız içiniz rahat olur.

Sıkıntı yok. İhtiyacı doğrultusunda düşüp çıkabilir. Rahat olun.
Yalnız bir tavsiye ki çok göz ardı ediliyor. Bileşenlerinizin sigortası PSU'dur. Genelde sistem toplarken göz ardı edilir. En kısa zamanda bileşenleri garantiye almak açısından 80+ daha güçlü bir PSU seçimi yapın. Elinizi korkak alıştırmayın. İlerde de kullanırısınız içiniz rahat olur.
Çok normal bir şey. Baktığın alanda çok piksel yoksa ekran kartı da çok kullanılmaz. Ne kadar fazla piksel varsa o kadar ekran kartı kullanılır.
Ama GPU kullanımı düşünce ani fps drop oluyor onu düzeltemenin yolu yokmu?

PUBG FPS düşme sorununu bellek takviyesi yaparsan büyük oranda çözersin.
Ayrıca SSD geçmekte oyunun daha istikrarlı çalışmasını sağlayacaktır.

Bazı kişiler tech power up kullanarak sorunu çözmüş bende indiriyim dedim ama ayarlamama rağmen çalışmıyor :(
Oyunun kasmasının sebebi ram değil hocam msi afterburner bakıyorum GPU kullanımı azalıyor buda drop olmasına neden oluyor kartı alalı 1 ay olmadı aldığımdan beri böyle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı