GPU Kullanmı Dalgalanması ve FPS Düşüşü

mcflyy

Hectopat
Daha fazla  
İlk defa kendi basıma bir PC toplama isine gırıstım, bırcok Technopat videosu ızleyerek gaza geldım acıkcası bu en buyuk etken :D
Neredeyse ya ınceleme ya da videolarda kullanılan parcaları almaya calıstım ve sonunda bırlestırmeyı basardım. Dugmeye bastıgımda calısıyor ılk deneyım ıcın sevındırıcı oldu.
Fakat soyle bır sıkıntım var, tam olarak test etmeyı bılmıyorum yanı etsem de sonuclara bos bakacagımdan emınım. Ekran kartı performanslı calısıyor mu ıslemcı darbagaza gırerı mı ne ne kadar olmalı vs...
Soyle bır ornek verecegım. Battlefield 1 oynuyorum dedım kı acaba FPS kac? Sonra MSI Afterburner indirdim her seyı gosterıyor okudugum kadarıyla, neyse.

Asıl sıkıntım su; battlefield 1 oynarken ekran kartı kullanımı bır kac sanıye 99'dan 45-50 dusuyor ve bu da FPS'nin 100'den 45'lere ınmesıne neden oluyor ve bu tek seferlık degıl tekrar edıyor ıslemcı kullanımı da aynı sekılde dalgalı ve sadece ornek verdıgım oyunda gecerlı degıl, bırkac oyunda da denedım. Bunun nedeni nedir acaba uyumsuz parcalarım mı var yoksa benım beceremedıgım bır sey mı?

sistem bileşenlerim şöyle

İŞLEMCİ: i7 6700k
ANAKART : asus z170 pro gaming
EKRAN KARTI : asus 1070 strix oc
RAM : kingston hyperx fury 2666 ddr4 16gb
SSD : samsung evo 850 500 gb
SABİTDİSK : seagate barracuda 1 tb
SOĞUTUCU : silverstone tundra td03-e
KASA : aero 800
GÜÇ KAYNAĞI : fsp hd700 80plus bronze 700w

sorun nedir sizce anlamış değilim.

sistem bileşenlerim şöyle

İŞLEMCİ: i7 6700k
ANAKART : asus z170 pro gaming
EKRAN KARTI : asus 1070 strix oc
RAM : kingston hyperx fury 2666 ddr4 16gb
SSD : samsung evo 850 500 gb
SABİTDİSK : seagate barracuda 1 tb
SOĞUTUCU : silverstone tundra td03-e
KASA : aero 800
GÜÇ KAYNAĞI : fsp hd700 80plus bronze 700w

sorun nedir sizce anlamış değilim.
Çözünürlük ve oynadıgınız oyunun grafik ayarları nedir ?

Az önce denedim mesela mafia 3 oynarken fps 90'lardan bi an 20 düşüyor bu da donmaya neden oluyor. @BERWAR bi bakarsanız sevirim.

@Ali Güngör @Recep Baltaş ilgilenirseniz sevinirim.

bi yerlerde yanlışlık var ama anlamış değilim hatta kasayı bile getirebilirim vakit ayırırsanız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı