GPU Render GTX 980 Ti vs GTX 1080

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar Render ve oyun için ekran kartı alacağım ve render hızlandırmak için GPU kullanıyoruz biliyorsunuzdur ve bu durumda CUDA çekirdeği render hızına doğrudan etki ediyor diye biliyorum.
GTX 980 Ti Cuda Çekirdeği: 2816

GTX 1080 Cuda Çekirdeği: 2560

Yani ben zaten 1080P ya da 2K oyun oynayan insanım bu çözünürlükte 2 ekran kartı fazlasıyla yeterli fakat render açısından GTX 980 Ti daha fazla performanslı olacağını kesin bir şekilde söyleyebilir miyiz ? @Recep Baltaş @Ali Güngör @CJack60

Eğer GTX 980 Ti daha hızlı ise alırım GTX 980 Ti 2 veya 3 sonra GTX 1080 Ti geçiş yapmak daha mantıklı olmaz mı YouTube kanalım var render çok önemli benim için.

1080 çekirdek ve bellek hızları çok çok daha yüksek cuda çekirdek olayına nasıl katkıda bulur bilemiyorum şahset ben ama 980Ti dan aşagı kalmaz bende o aradaki fark önemsizdir. Çekirdek hızlarının en hızlısı 1500mhz gördüğü şu nvidia kart döneminde çıkıcak olan 1080 serisi 2110Mhz yi çok rahat geçtiğini tanıtım gecesinde gördük, bu şuan dünyada ilk bu kadar yüksek gpu hızı olarak. Render işi bir yana yani düşünmüyor değil insan 27'sinde piyasaya sürüldükten sonra testler çıkmaya başlayacak ve hızlar ne olacak :) Gerçekten dedikleri gibi TitanX'e 2 kere takla attırcakmı bakalım, onun 30 fps aldıgı yerde o en az 60 alcak diyorlar görcez :)

• NVIDIA GTX 980 Ti 7.2 milyar adet transistör barındırıyor.
  • NVIDIA GTX 1080 8 milyar adet transistör barındırıyor.

• NVIDIA GTX 980 Ti 2.816 adet CUDA çekirdeği barındırıyor.
  • NVIDIA GTX 1080 2.560 adet CUDA çekirdeği barındırıyor.

Yani kazanan GTX 980 Ti

Ama salla GTX 980 Ti'ı yenisi varken. Çok az fark yaratır.

Gerçi şu rakamlara bakılırsa, render sırasında aynı performansı gösterirler ama 3D uygulamayı 1080 daha güzel çalıştırır. Oyuna gelince NVIDIA palavra atmıyorsa 1080 daha fazla FPS verir.

Ayrıca render işlemini hızlandıran en önemli faktörler arasında ekran kartı yer almaz.
  • Çok sayıda işlemci çekirdeği.
  • İşlemci tek çekirdek frekansı.
  • Bellek bant genişliği.
  • Bellek frekansı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı