GPU Rendering'de hangi bileşenler önemlidir?

Konuyla ilgili birkaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.

1. GPU ile Render yapılacak bir sistemde CPU da yüksek tutulmalı mı? Böyle bir sistemde hangi donanımları önemsemeliyiz?

2. Sony Vegas, Adobe Premiere gibi programlar GPU ile render yapacağımızı otomatik olarak algılar mı yoksa ayarlardan biz mi seçiyoruz?

3. GPU ile Render yapabilmek için sistemimizde kullanmamız gereken bazı GPU modelleri varmış. Bu modellerin güncel listesine nasıl ulaşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU ile Render yapılacak bir sistemde CPU'da yüksek tutulmalı mı?
GPU ile render yapılacak sistemde bütçe var ise yüksek tutulması daha iyi olur. Bütçe kısıtlı ise GPU modeline dengeli bir CPU seçilmelidir. Düşük seviye bir CPU tercih edilmemelidir.
Böyle bir sistemde hangi donanımları önemsemeliyiz?
Render yapılacak sistemde CPU,GPU ve RAM hepsi önemlidir.
Sony Vegas, Adobe Premiere gibi programlar GPU ile render yapacağımızı otomatik olarak algılar mı yoksa ayarlardan biz mi seçiyoruz?
Algılamaz, sizin seçmeniz lazım.
GPU ile Render yapabilmek için sistemimizde kullanmamız gereken bazı GPU modelleri varmış. Bu modellerin güncel listesine nasıl ulaşabilirim?
GPU ile render alacaksanız, Nvidia tarafına yönelmenizi tavsiye ederim. CUDA ve yazılım desteği daha iyi. Eğer bir ekran kartı önerisi istiyorsanız bütçe belirtin. Profesyönel anlamda bir şey istiyorsanız bu iş için özel üretilmiş Quadro serisi var.

Son düzenleme:
Sony Vegas Pro GPU ile Renderı destekliyor mu bilmiyorum ama sanırım Adobe Premiere Pro için önerilen GPU listesi şu şekilde:

Windows CUDA:

NVIDIA GeForce GT 650M
NVIDIA GeForce GT 750M
NVIDIA GeForce GT 755M
NVIDIA GeForce GTX 675MX
NVIDIA GeForce GTX 680
NVIDIA GeForce GTX 680MX
NVIDIA GeForce GTX 690
NVIDIA GeForce GTX 770
NVIDIA GeForce GTX 775M
NVIDIA GeForce GTX 780
NVIDIA GeForce GTX 780M
NVIDIA GeForce GTX TITAN
NVIDIA Quadro K1100M
NVIDIA Quadro K2000
NVIDIA Quadro K2100M
NVIDIA Quadro K2200
NVIDIA Quadro K2000M
NVIDIA Quadro K3000M
NVIDIA Quadro K4000
NVIDIA Quadro K4000M
NVIDIA Quadro K4100M
NVIDIA Quadro K4200
NVIDIA Quadro K5000
NVIDIA Quadro K5000M
NVIDIA Quadro K5200
NVIDIA Quadro K6000
NVIDIA Quadro M2000
NVIDIA Quadro M4000
NVIDIA Quadro M5000
NVIDIA Quadro M5500
NVIDIA Quadro M6000
NVIDIA Tesla K10

Ancak yukarıdaki listede GTX 1080 olmamasına rağmen @Recep Baltaş bir konuda şöyle demiş:
Premiere Pro CC 2017 kullanıyorum ve GTX 1080 ekran kartı ile yüksek hızda render alabiliyorum. Bahsettiğiniz eklentiye daha önce de bakmıştım fakat 2013 yılına dayanıyor. Premiere Pro kendisi artık GPU ile gayet hızlı ve sorunsuz render alabiliyor. Normalde 13 saat sürecek olan 4K bir render işlemi artık 2:30 saatte bitiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı