GPU Riser ile görüntülenemiyor ancak anakarta takılınca çalışıyor

kekecambo

Femtopat
Merhaba, 4 adet RTX 3060 Ti ekran kartım ile madencilik yapmaktayım. Ancak 3 ekran kartım riser ile hiçbir sorunsuz çalışmakta iken 1 kartım daha önce riser ile çalıştığı halde şu an çalışmamakta. Anakarta doğrudan sorunlu kartımı taktığımda sağlıklı olarak çalıştığı optimal değerleri verdiği ve mining yapabildiğini gördüm. Anakarta tüm kartları sökerek sadece bu sorun yaşadığım kartı çalışan muhtelif marka ve versiyonlarda ki riserlar ile denediğim halde görüntü alamıyorum. Diğer kartlarımda herhangi bir problem yaşamamaktayım.

Aktif olarak kullandığım rig özellikleri.

Ryzen 3 1200 AF 12 nm.
MSI B450 Gaming Plus Max.
ASUS ROG STRIX 1000W PSU 80Plus Gold ve Cooler Master 1000W PSU 80Plus Gold.
Ver009s 008 ve S-Link riserlar denendi.
Sorun yaşadığım kart Gigabyte RTX3060 Ti vision.

Ek olarak farklı riser farklı anakart ve farklı PSU'lar ile tüm testleri tekrarladım. 4G ayarlarınıda değiştirdim. Sorunum devam etmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biostan PCI EXPRESS algılamayı otomatikten manuele alıp ondan sonra riser ile kullanın. En pahalı riser de kullansanız PCI EXPRESS 4.0 destekli anakart veya ekran kartında bu olabiliyor.

Biostan önerdiğim yolu dene. Taş atıp kolun yorulmaz. Ben de merak ediyorum.
bios güncelledikten sonra çoğu pcie ayarı görünmez oldu msi b450 gaming plus max kullanıyorum. Örneğin latency time ve benzeri ayar en gücel biosumda gözükmemekte. Bahsettiğiniz pcie ayarıda bulunmamakta.
Bios downgrade yaptım. yine görüntüleyemiyorum. Çok eski bir anakarta riser ile taktım çalıştı hiçbir problem yok. Sorunumun kaynagı msi b450 gaming plus max anakart ile pcie ayarları olduğu noktasında kanaat oluşturdu.
Anakart 3.0 destekliyor. 4.0 desteklemiyor.
Bios downgrade yaptım. yine görüntüleyemiyorum. Çok eski bir anakarta riser ile taktım çalıştı hiçbir problem yok. Sorunumun kaynagı msi b450 gaming plus max anakart ile pcie ayarları olduğu noktasında kanaat oluşturdu.

Son düzenleme:
Aynı anakartı ben de bir süre kullanıp bir miner'a sattım geçenlerde.
Umarım çözümünü bulabilirsin dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…