GPU sıcaklığı 80 derece

göktuğ açış

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı yeni aldım ve ekran kartı sıcaklığını test etmek için Afterburner'ı indirdim.
Witcher 3'de Ultra ayarlarda ortalama 80 derece sıcaklığında çalışıyordu sizce bu sorun mu?
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX580 Pulse OC 8 GB.
Kasa ise: FRISBY FC-9280G USB 3.0 Midt ATX 3x120mm LED FANLI KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasayı alırken fazla dikkat etmedim soğutma olayını yapamıyor mu çözemedim.
Kasadan dolayı ise kasayı değiştireceğim kasa önerilerinizide bırakabilirsiniz şu anki kasaya benzer olursa sevinirim.
Kasa yüzünden olduğunu düşünmüyor iseniz nasıl bu olayı çözebileceğimi paylaşırsanız sevinirim.

Evet büyük sorun ekran kartı en fazla 70 -75 olmalıdır soğutmasına fanına dikkat et.

Çok sıcak olmasın. Dediğin gibi yani.

Bence fanın iyi çalışmassa değiştir.

Aynı ekran kartı bende de var. 77 dereceyi gördüm ama 80'leri görmedim. Yinede yan kapağı açtım öyle kullanıyorum maximum 75 oluyor. Bende oyunları Ultra'dan düşürmeye karar verdim. Birşey olacağından değil ama soğuk çalışsın istiyor insan ister istemez...

Evet büyük sorun ekran kartı en fazla 70 -75 olmalıdır soğutmasına fanına dikkat et.
Bende 1660 Ti oyunda 83 derece oluyor fakat GPU Tweak ile baktığımda "power target" %100'de olduğu için "temp target" de 83 derece idi. Sorun olur mu? Temp target'i düşürmek için "power target"i düşürmem gerekiyor.

Bence sorun kasanın hava akışı iyi değil bundan kaynaklanıyor olabilir. Çünkü ön tarafta hava alabileceği yer göremedim açıkçası. O ızgaralar gözüme küçük gibi gözüktü.

Kasanın hava sirkülasyonu iyi değil sanırım. Kasanın yan tarafını açık kullanın ısısı azalır.

Benim kasa Gamepower'dı bende de aynı sorun vardı konu açmıştım fan olarak artic P14 önerdiler aldım fanı değiştirdim baktım yavaş dönğyor sıcaklık artsada nsş afterburnereden Max sıcaklığı 65 çektim dibe yani fan hızlı dönmeye başladı oradan fan hızını o sadece GPU ve CPU değiştirebiliyor bende ölece hallettim.
Benşm kasa Gamepower Aether herkes kasayı kötüledi ama şu an Witcher 3'te 72derece Max gördüm fan hızını 70E çekince zaten 70 dereceye ulaşmıyor ama o kadar fazla olmasını önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…