GPU temp limiti en düşüğe çekmek zararlı mı?

Fan hızının sürekli %100 de çalışması birazcık da olsa fanın ömrünü kısaltır diye düşünüyorum sizce de öyle değil mi?

100.000 saat ömrü varsa 98.000 saat ömrü var olarak düşün. Sence umurunda mi bu?
%30 performans düşüşüne değer mi?

100.000 saat ömrü varsa 98.000 saat ömrü var olarak düşün. Sence umurunda mi bu?
%30 performans düşüşüne değer mi?
kesin olarak diyorsunuz ki ekran kartını %100 kullanan oyunlarda kesinlikle performans düşüşü olur, peki temp limiti düşürmekten başka bana önerebileceğiniz başka bir yol var mı acaba ?

Hocam siz temp limiti 65 yaptığınızda maksimum saat frekansı düşüyor. Kullanımı gene %100'e çıkar ama önceden 2000mhz oluyorsa 2000mhz'e çıktığında kart %100 görünürken şu an 1600 yeni limiti olduğu için kart 1600mhz kullanımında size %100 çalışıyor gösterir. Yani siz sadece kullanıma bakarak %100 diyebilirsiniz ama fena performans kaybedersiniz. 85 derece altı ekran kartında umrunuzda olmamalı. 90 derece bile zararsız ama ben 85 sonrası endişelenmeye başlıyoruz gene de. Siz 78 derece diyorsunuz. Laptoplarda ekran kartları 80 derece üstünü görüyor ve sorun olmuyor. Sizin kartınızdaki koskoca çipi üreten mühendisler 78 derecede zarar görmemesi için gereken tasarımı yapmıştır bi zahmet.

Kesin olarak diyorsunuz ki ekran kartını %100 kullanan oyunlarda kesinlikle performans düşüşü olur, peki temp limiti düşürmekten başka bana önerebileceğiniz başka bir yol var mı acaba?

Bu kadar takintiliysan ekran kartini sat ve yenisini al

evet biliyorum sıcaklıklar 80-85 dereceyi geçmediği taktir de bir sorun teşkil etmiyor, ama fan hızının anlık olarak 5 saniyeliğine %100 e çıkması beni gerçekten deli ediyor bu sorunu neredeyse 6-7 aydır yaşamaktayım.
Bu kadar takintiliysan ekran kartini sat ve yenisini al
çok güzel öneri akıl tutulması yaşadım şu anda, gerçekten teşekkür ederim ya.

Sana her seyi acikladim ama anlamiyosun.
O yuzden yapabilecegin baska bir şey yok.

Fan curve da calismiyorsa yapabilecegin bir şey yok. Likit metal sur derim ama onu da goze almazsin buyuk ihtimal.

Hocam ben aynı sorun ile 1660 ekran kartı garantiden yenisi ile değiştirmiştim, galiba fan kontrolcü ile alakalı.

Sana her seyi acikladim ama anlamiyosun.
O yuzden yapabilecegin baska bir şey yok.

Fan curve da calismiyorsa yapabilecegin bir şey yok. Likit metal sur derim ama onu da goze almazsin buyuk ihtimal.
acaba bu sorun neyden dolayı kaynaklı gerçekten merak ediyorum sistemi ilk aldığımda böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım son 6-7 aydır bu sorunu yaşıyorum, ve belli başlı oyunlarda bunu yapıyor gerçekten garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…