GPU temperature 2 nedir?

Arkadaşlar sistemimi aşağıda belirttim. Ekran kartı montajını yeni yaptım ve ilk izlenimlerime göre memnunum ancak oyun içi değerlerde normal GPU sıcaklığım 70 dereceyi geçmezken GPU temperature 2 sıcaklığı bayağı uçuyor. Bu GPU temperature 2 kısmı nedir? Bu derece ısınması normal mi acaba? Eskiden 2070 kullanıyordum onda böyle bir kısım yoktu.
Sistemim;
  • AMD R5 3600.
  • MSI Gaming X RX 5700 XT.
  • MSI Gaming Plus Max B450 anakart.
  • Corsair lengeance 2x8 3200MHz RAM.
  • 1 TB HDD.
  • 120 GB SSD.
  • Corsair VS650 650W 80+ PSU.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    270 KB · Görüntüleme: 736
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sistemimi aşağıda belirttim. Ekran kartı montajını yeni yaptım ve ilk izlenimlerime göre memnunum ancak oyun içi değerlerde normal GPU sıcaklığım 70 dereceyi geçmezken GPU temperature 2 sıcaklığı bayağı uçuyor. Bu GPU temperature 2 kısmı nedir? Bu derece ısınması normal mi acaba? Eskiden 2070 kullanıyordum onda böyle bir kısım yoktu.
Sistemim;
  • AMD R5 3600.
  • MSI Gaming X RX 5700 XT.
  • MSI Gaming Plus Max B450 anakart.
  • Corsair lengeance 2x8 3200MHz RAM.
  • 1 TB HDD.
  • 120 GB SSD.
  • Corsair VS650 650W 80+ PSU.
Hotspot denen bir sıcaklık. Ekran kartının herhangi bir noktasında erişebilir maksimum sıcaklığı gösteriyor. Normal yani herkeste böyle. Takip etmeniz gereken GPU sıcaklığı, VRM ve bellek.

NVIDIA'da olmama sebebi NVIDIA'da böyle termal bir sensör yok.

Normal GPU kullanımı önemli. Yani sorun yok.
Bende bu sıcaklıklar böyle uçunca dedim acaba bir problem mi var. Sıkıntı yok diyorsunuz yani. Ayrıca montaj sırasında anakartın üzerine biraz termal macun bulaştı, temizledim ama lehim noktalarının dibinde kaldı biraz. Bir sıkıntı olur mu acaba?
Hotspot denen bir sıcaklık. Ekran kartının herhangi bir noktasında erişebilir maksimum sıcaklığı gösteriyor. Normal yani herkeste böyle. Takip etmeniz gereken GPU sıcaklığı, VRM ve bellek.

NVIDIA'da olmama sebebi NVIDIA'da böyle termal bir sensör yok.
VRM sıcaklığı kaç olmalı acaba? Onda da galiba bi 80 leri görmüştüm.

Bende bu sıcaklıklar böyle uçunca dedim acaba bir problem mi var. Sıkıntı yok diyorsunuz yani. Ayrıca montaj sırasında anakartın üzerine biraz termal macun bulaştı, temizledim ama lehim noktalarının dibinde kaldı biraz. Bir sıkıntı olur mu acaba?
Sorun olmaz. Ancak kuru bir peçete ile silebilirseniz daha iyi olur.

VRM sıcaklığı kaç olmalı acaba? Onda da galiba bi 80 leri görmüştüm.
Sorun olmaz macun polimer iletken değil. Temizleyebildiğinizi temizleyin gerisi kalsın. İlerleyen süreçte temizleyici uçucu alkoller var. Onlar ile temizlersiniz. Kasa akışına göre 80 derece iyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı