GPU Tweak II ile CPU-Z Değerleri Birbirinden Farklı

ErenArat

Hectopat
Daha fazla  
Asus GPU Tweak II içerisinden maksimum MHz değerlerini görmek için 'Always 3D Clock' modunu etkinleştirdiğimde GPU Tweak II içerisinde Memory Clock kısmında değer 7030 MHz olarak gösterilirken eş zamanlı olarak yanda açtığım CPU-Z programında Memory Clock 3515 MHz'den yukarısını görmüyor.
01.jpg

'Always 3D Clock' modunu devre dışı bıraktığımda ise minimum MHz değerlerini görmekteyim. Yine GPU Tweak II içerisinde Memory Clock kısmında değer 810 MHz olarak gösterilirken eş zamanlı olarak yanda açtığım CPU-Z programında Memory Clock 415 MHz'e kadar aşağıya iniyor.
02.jpg

Fakat GPU Clock MHz değerlerinin iki tarafta da eşit düzeyde olduğunu görmekteyim. Bu farklılık neden kaynaklanıyor olabilir.
Anakartımın web sitesinde yer alan özelliklerde şu bilgiler yer alıyor:
  1. 1 x PCI Express x16 yuva, x4 modunda çalışır (PCIEX4)
  2. 1 x PCI Express x16 yuva, x16 modunda çalışır (PCIEX16)
  3. 2 x PCI Express x1 yuva
  4. (Tüm PCI Express yuvalar, PCI Express 2.0 standartları ile uyumludur.)
Benim aldığım ekran kartının özelliklerinde PCI Express 3.0 yer alıyor. Anakartımdaki PCI Express 2.0 slotu acaba ekran kartındaki GDDR5 belleklerin MHz değerlerine sınır mı koyuyor?
GA-H67MA-USB3-B3 (Rev. 1.0) | Anakart | GIGABYTE

(Bilgisayarımı 2012 yılında toplamıştım. Yakın zamanda ekran kartını değiştirmem gerekti ve bu ekran kartına geçiş yaptım. Anakartımı yeni teknoloji bir anakart ile değiştirme imkanım yok. Elimdeki imkanlar şimdilik bu kadar.)

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Bilgisayar Özellikleri:

• İşletim Sistemi: Windows 10 Pro (Sürüm 2004, İS Derlemesi 19041.264)
  • İşlemci: Intel Core i7-2600 (Stok Intel İşlemci Fanı kullanıyorum.)
  • Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX 960 ROG STRIX OC Edition 4 GB
  • Anakart: GigaByte GA-H67MA-USB-B3
[ÇÖZÜLDÜ] Yaptığım bazı araştırmalar ile konuya açıklık getireyim:

Ekran kartının bellekleri dual channel olarak çalıştığı için 3515 MHz yazıyorsa bilin ki 7030 MHz aynı normal belleklerde olduğu gibi.

GPU Tweak II'nin yaptığı ise ortaya çıkan toplam MHz değerini göstermek bu yüzden CPU-Z'dekinden iki kat fazla MHz değerini ekrana getiriyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı