GPU ve CPU hız düşürme

kopkeliekmek

Hectopat
Dostlar merhaba. Laptoptumda GTX950M ve i5 7200U var. Cihazda batarya olmadığı için hem CPU hem de GPU'ya yük binince cihaz kapanıyor. Bir anda fişten çekmiş gibi kapanıyor. Çözümü batarya alarak ek güç desteği sağlamak biliyorum ama şu anlık alamam. 1000 lira bir bataryaya şu an veremem yani dostlar. Burada hız düşürerek ikisinin de daha az güç harcamasını sağlamak istiyorum. Bu şekilde cihaz kapanmayacak ve yeterli gücü sağlayabilecek. Cihazın orijinal adaptörü 120W orijinal adaptörle de yük bindirsem kapanıyor 150W adaptörle de güç bindirsem kapanıyor. Yüksek grafikli oyun oynamak istiyorum ama kapanıyor. Dahili grafik birimi de hiç güçlü değil. Batarya al diyerek boş mesaj yazmak yerine yardımcı olursanız sevinirim.

Afterburner ile 2 Core clock ve Memory clock ayarını en düşüğe çekip kaydettim ama FurMark testi sırasında kapanmıyor ama CPU-Z üzerinden aynı anda 2 bench test yapınca kapanıyor. Yüksek grafikli bir oyun açsam hem GPU hem de CPU Full yükte çalışacak ve yine kapanacak.

Başka bir yol olarak uygulamalara CPU'yu şu kadar kullan GPU'yu şu kadar kullan diyerek sınırlandırma yapılabiliyor mu? Bu da işe yarayacaktır. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hiç bakım yaptırdın mı? Sıcaklıktan dolayı kapanmadığına emin misin?

Sıcaklıktan dolayı kapanıyor olabilir mi? Öncelikle HW Info uygulamasını indir, açılırken "only sensors" tikini işaretle ve testlerde sıcaklıklara bak. Aşırı ısınma varsa bakım yap, sorun düzelir muhtemelen.

GPU güç düşürmek için: Kilidi açıksa Afterburner'dan power limit ayarını düşür direkt. Kapalıysa "Curve editor" seçeneğini ara, en soldaki kare noktayı seçip "L" tuşuna bas ve uygula de.

CPU için: ThrottleStop indir, TPL bölümüne gir, MMIO diye bir şey varsa yanındaki "lock" tikini işaretle. Alttaki "Disable Controls" tikini kaldır, "Time Limit" çubuğunu sonuna kadar aç, "Long Power PL1" ve "Short Power PL2" kısımlarına istediğin güç değerini girip "apply" de.

ThrottleStop kontrolleri çalışmazsa BIOS'dan "overclocking lock" ve "CFG Lock" ayarlarını devre dışı bırak. Bu seçenekler gizliyse BIOS modlama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…