Merhabalar, 1 ay önce bir PC topladım sorunsuz bir şekilde hiçbir sıkıntı yok sistemde. Ancak son 4-5 gündür bir şeyi fark ettim MSI Afterburner'dan ve görev yöneticisinden takip ettiğime göre normalde herhangi bir oyuna girdiğim zaman ekran kartı ne olursa olsun %99-%95 arası gidip gelirdi. (Sabit kalırdı genellikle.)
Ekran kartımın sıcaklığıda 70'e yakın olurdu. Ama son günlerde durduk yere hiçbir şey yapmamama rağmen ekran kartının ve işlemcinin oyunlarda kullanım yüzdesi düştü. Mesela Valorant'ta sabit %99 kullanırdı ancak şimdi oyunun lobisinde %86 kullanıp, oyun içinde %70-%37 arası hatta daha düşük bile kullanabiliyor. 250-300 arası oynarken oyunu 100-230 arası oynuyorum. Ve bu da benim kafama takılıyor ekran kartının driverını DDU ile güvenli modda silip temiz kurulum yaptım, BIOS'ta da bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama bir şey biliyorsanız BIOS'la ilgili bu durumla söyleyebilirseniz sevinirim. Bilgisayarı sıfırlarsam düzelir mi? Darboğaz yapıyorsa (yapacağını zannetmiyorum.)çözüm yolu var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim.