GPU-Z Bus Interface Değeri Nedir?

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Merhabalar. Bugün GPU-Z üzerinden ekran kartımın özelliklerine bakayım derken bir sey ilgimi çekti. Bus Interface kısmında fareyi üzerine getirdiğim zaman bir tablo çıktı ve ekran kartımın PCIe. 3.0 desteklediğini ancak su an PCIex. 1.1. sürümünde çalıstığını gösterdi. Normalde anakartımın PCIe. 3.0 destekliyor. İmzamda da anakartımı görebilirsiniz. Sizce GPU-Z mi yanlıs raporluyor yoksa gerçekten de bu sürümde mi çalısıyor ekran kartı? Sizlere sormak istedim. GTX 1060 kullanan kullanıcıların da değerlerini bu sekilde mi gösteriyor?

Sistem:
Sistemim: ASUS B150m Pro Gaming Anakart/İntel Core i7 6700K İşlemci/ 2X Kingston HyperX Fury 8 GB. 2133 Mhz. RAM/MSI GTX 1060 Gaming X 6G Ekran Kartı/Kingston HyperX Fury 120 GB. SSD/Seagate Barrucuda 7200Rpm 1 TB. HDD/Zalman Z3 Plus Kasa/Corsair Builder VS Serisi 650 Watt (80+ Sertifikalı) Güç Kaynağı./

Sizce GPU-Z mi yanlış raporluyor yoksa gerçekten bu sürümde mi çalışıyor ekran kartı?

Yanlış raporlamıyor. Ekran kartı boştayken o hızla çalışıyor, güç gerektiren bir uygulama açtığınız zaman o değer 3.0'a çıkıyor. Bu neredeyse tüm değerler için geçerli. Çekirdek hızı, bellek hızı falan boştayken tam güçte çalışmaz.

Mesela oyuna girdiğiniz zaman o değerin 3.0'a çıktığını gözlemleyebilirsiniz.

Aynen dediğiniz gibi oluyor. Bende konuyu açtıktan 1 dk sonra oyuna girince fark ettin.

Bende çok eski bir model olan Gigabyte P31 DS3L anakart var bu anakartın PCI Express x16 slotu 2.0 mı 1.0 mı nasıl öğrenebilirim? Baya aradım ancak bulamadım yüksek ihtimalle 1.0 ama insan merak ediyor.

Bende çok eski bir model olan Gigabyte P31 DS3L anakart var bu anakartın PCI Express x16 slotu 2.0 mı 1.0 mı nasıl öğrenebilirim? Baya aradım ancak bulamadım yüksek ihtimalle 1.0 ama insan merak ediyor.
Herhangi bir erkan kartına yük bindirecek uygulama açın ve GPU-Z'den PCI Express versiyonunu kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…