GPU-Z "Video TDR Failure" Problemi

Sarp Demir

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta yazdığım gibi GPU-Z programını açarken Video TDR Failure hatasını aldım. Bilgisayar yeniden başlatıldı. O sırada CPU-Z ile benchmark yapıyordum ama herhalde onunla alakası yoktur. Bu hatayı niye almış olabilirim? GPU-Z ile alakası var mı?

Furmark ile ekran kartınızı stres testine sokun. Sorun yoksa, hatanın sebebi CPU-Z'nin arkada benchmark yapıyor olmasıdır. Öte yandan Furmark testinde de bu hata geliyorsa ekran kartınız cevap vermeyi kesiyor demektir. Bu donanımsal bir arıza da olabilir, kalitesiz PSU da.

Bu gibi sorularda ekran kartınızı belirtin.

Furmark ile ekran kartınızı stres testine sokun. Sorun yoksa, hatanın sebebi CPU-Z'nin arkada benchmark yapıyor olmasıdır. Öte yandan Furmark testinde de bu hata geliyorsa ekran kartınız cevap vermeyi kesiyor demektir. Bu donanımsal bir arıza da olabilir, kalitesiz PSU da.

Entegre grafik işlemcisi: Intel HD Graphics 4000
Ekran kartı:GT 740M
Furmark ile test yaparken grafik işlemcisini seçebiliyor muyuz? Oyunlar dışında diğer tüm programlarda entegre grafik işlemcisi kullanıldığı için herhalde sorun varsa HD Graphics'te vardır.
Bu arada şu an farklı bir şekilde cevap yazıyor olabilirim kusura bakmayın. Sanırım yanlışlıkla Google'ın bir ayarını değiştirdim, neye bassam yeni sekmede açılıyor.

Testi şimdi yaptım. Ekran kartında herhangi bir sorun yok. Entegre grafik işlemcisini test edebiliyor muyum?
MSI Afterburner'da entegre grafik işlemcisinin %2 kullanıldığını yani şu an o GPU'nun kullanıldığını görebiliyorum, sizce bir sorun var mıdır yoksa dediğiniz gibi CPU-Z'nin arkada benchmark yapıyor olmasından mı kaynaklanıyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı