GPU'ya Ayrılan RAM, Nasıl Azaltılır?

Revan

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleykum kardesler. Benim bir Acer notebookum var. Bazi nedenlerden dolayi 3 kez format attim su an 32 bit Windows 7. Su an kullanilabilir RAM 1.89 GB ve bu kadar azalmasi bence cok anormal.

Ben bir programla GPU'nun Dedicated Memory 256 mb ama diger memory ise (GPU'nun) 1 GB olarak gosteriyodu. Bana gore ekran karti RAM'den yiyor? Bunu duzeltebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanımca RAM'iniz 4 GB ve Intel işlemci kullanıyorsunuz. İntel işlemcilerde dahili grafik işlem birimi bulunur. VRAM'i olmadığı için normal RAM'in bir kısmını kullanır. Ne kadar kullandığını bildiğim kararıyla Windows kendi ayarlıyor. Değiştirmeye kalkışmanız durumunda bilgisayarda stabilite sorunları olabileceğini de okudum. Tabi bunlar doğru olmayabilir sonuçta hiç denemedim.

Grafik işlemcisine ayrılan RAM'i kısmak yerine arkaplanda açık programları kaldırarak veya başlangıçta otomatik çalışmasını engelleyerek ve gereksiz Windows hizmetlerini durdurarak da RAM'iniz de yer açabilirsiniz.

Kanımca RAM'iniz 4 GB ve Intel işlemci kullanıyorsunuz. İntel işlemcilerde dahili grafik işlem birimi bulunur. VRAM'i olmadığı için normal RAM'in bir kısmını kullanır. Ne kadar kullandığını bildiğim kararıyla Windows kendi ayarlıyor. Değiştirmeye kalkışmanız durumunda bilgisayarda stabilite sorunları olabileceğini de okudum. Tabi bunlar doğru olmayabilir sonuçta hiç denemedim.

Grafik işlemcisine ayrılan RAM'i kısmak yerine arkaplanda açık programları kaldırarak veya başlangıçta otomatik çalışmasını engelleyerek ve gereksiz Windows hizmetlerini durdurarak da RAM'iniz de yer açabilirsiniz.
Çok sağolun iletiniz için.Deneyeceğim.Bu arada evet celeron işlemci ve 4gb ram sahibiyim.

Çok sağolun iletiniz için.Deneyeceğim.Bu arada evet celeron işlemci ve 4gb ram sahibiyim.
Technopat forumda Windows hızlandırma vs. gibi bir başlık altında gereksiz hizmetler verilmişti. Windows 10 içindi, ancak inanıyorum ki Windows 7 içinde benzer bir rehber vardır. Önemli değil. Umarım sorununuz düzelir. İyi günler.

64 bit işletim sistemi kurmalısınız.
Bence hayır 32 bit 4gb a kadar destekliyor.Ve düşüncelerime göre 32 bitte daha iyi performans alırım çünki ramım az
Technopat forumda Windows hızlandırma vs. gibi bir başlık altında gereksiz hizmetler verilmişti. Windows 10 içindi, ancak inanıyorum ki Windows 7 içinde benzer bir rehber vardır. Önemli değil. Umarım sorununuz düzelir. İyi günler.
Bilgisayarım evde ve ben evden uzaktayım.gider gitmez bir program kurup kullanıla bilir ramı ordan ölçeceğim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı