GPU'ya UV yapıp bellek hızını arttırmak sorun yaratır mı?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, Gainward 3060 Ghost modeline sahibim. Kendisine UV yaptım fakat belleklere overclock yaptığımda bir nebze (+400-900) GPU bunu kaldırabiliyor. Böyle kullanırsam belleklerde sorun olur mu? Soğutma kısmında sorun yok, 130-140W çekiyor zaten GPU ki TDP'si 170. Merak ettiğim ömrünün azalıp azalmayacağı. Bellekler Samsung üretimi.

Yaratmaz, yıllardır tüm ekran kartlarıma o şekilde UV yaptım. Bir nebze de olsa açığı kapatıyor.
Hocam +180 Core clock + 900 Memory Clock denedim, stabil gibi fakat güvenemiyorum. Tam voltajda soğutmada biraz yetersiz kalıyor kasamdan dolayı GPU, o yüzden UV'ye döndüm. Eski 1050'me yaptığım gibi yapamıyorum buna. +180 çekirdek, +1000 bellek aşırtması yapmıştım ki 1050 için çok fazlaydı. Sonradan kıyamayıp 730 yapmıstım tabii

Kendi 3060 Ti kartımı bu şekilde kullanıyorum, +800'e kadar kaldırıyor ama belleklerin fazla ısınmasından korktuğum için bu civarlarda tutuyorum. Çekirdek frekansı da 900'e kadar -400. sizin kart için değerler farklı olabilir ama çekirdek ve bellek frekansları farklı çalışır, birine OC birine UV yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…