Kullanılan zamanla ters orantılı kısmını biraz açar mısınız?Bildiğiniz gibi laptopların oyun performansı kullanılan zamanla ters orantılı. Bu süreyi uzatmak için oynanan oyunların grafik ayarlarını kısmak gözle görülür bir fark yaratacak mıdır?
Kullanılan zamanla ters orantılı kısmını biraz açar mısınız?
Bildiğiniz gibi laptopların oyun performansı kullanılan zamanla ters orantılı. Bu süreyi uzatmak için oynanan oyunların grafik ayarlarını kısmak gözle görülür bir fark yaratacak mıdır?
Ben öyle bir şeyle karşılaşmamıştım garip geldi, sağ olun bilgilendirdiğiniz için.Soru sahibinin diz üstü bilgisayarı kendini iyi soğutamadığı için performans kaybı yaşıyor herhalde.
İyi soğutmaya sahip olan diz üstü bilgisayarlarda böyle durumlar söz konusu olmuyor. Bilgisayar yüksek yüklerde çalışırken kendini soğutabilirse performans kaybı olmayacaktır. Bilgisayarınızın soğutmasını iyileştirmek için yapabileceğiniz bir kaç uygulama var:
-Bilgisayarınızın havalandırma sistemini temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Havalandırmayı temizlemek hem çok basit bir işlem hem de gözle görülür sıcaklık düşüşü sağlar.
-Bilgisayarınızı uzun yıllardır kullanıyorsanız termal macun yenilemekte sıcaklığı düşürmek için başvurulacak yöntemlerden biri. Biraz karmaşık durabilir, Youtube'da güzel rehberler mevcut. Yinede bu işlemi ilk kez yapacaksanız bir dikkat etmekte fayda var.
-Bilgisayarın iyi havalanması lazım. Fanların soğuk hava çektiği yer boğuk olmamalı. İyi bir laptop soğutucu alırsanız gözle görülür bir sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.
Ben bilgisayarınızın iyi soğumadığından kaynaklı bir performans düşüşü yaşadığınızı düşünüyorum. Eğer bilgisayarınızın sıcaklık değerlerini bizimle paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Eğer bilgisayarınızın iyi soğuduğunu düşünüyorsanız sorun başka bir şeyde olabilir zira iyi soğuyan bir bilgisayarda performans düşüşü olmaması lazım.
Kullanılan zamanla ters orantılı kısmını biraz açar mısınız?
Soru sahibinin diz üstü bilgisayarı kendini iyi soğutamadığı için performans kaybı yaşıyor herhalde.
İyi soğutmaya sahip olan diz üstü bilgisayarlarda böyle durumlar söz konusu olmuyor. Bilgisayar yüksek yüklerde çalışırken kendini soğutabilirse performans kaybı olmayacaktır. Bilgisayarınızın soğutmasını iyileştirmek için yapabileceğiniz bir kaç uygulama var:
-Bilgisayarınızın havalandırma sistemini temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Havalandırmayı temizlemek hem çok basit bir işlem hem de gözle görülür sıcaklık düşüşü sağlar.
-Bilgisayarınızı uzun yıllardır kullanıyorsanız termal macun yenilemekte sıcaklığı düşürmek için başvurulacak yöntemlerden biri. Biraz karmaşık durabilir, Youtube'da güzel rehberler mevcut. Yinede bu işlemi ilk kez yapacaksanız bir dikkat etmekte fayda var.
-Bilgisayarın iyi havalanması lazım. Fanların soğuk hava çektiği yer boğuk olmamalı. İyi bir laptop soğutucu alırsanız gözle görülür bir sıcaklık düşüşü sağlayabilirsiniz.
Ben bilgisayarınızın iyi soğumadığından kaynaklı bir performans düşüşü yaşadığınızı düşünüyorum. Eğer bilgisayarınızın sıcaklık değerlerini bizimle paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Eğer bilgisayarınızın iyi soğuduğunu düşünüyorsanız sorun başka bir şeyde olabilir zira iyi soğuyan bir bilgisayarda performans düşüşü olmaması lazım.
Ben zamanı yanlış anlamışım hocam kusura bakmayın. Undervolt deneyebilirsiniz belki.İnternet'teki, oyun laptoplarının 4-5 yıl sonra oyun oynatmadığı bilgisinden bahsediyorum.
Hayır performans kaybı yaşamıyorum. Bilgisayarım da daha yeni 5, 6 aylık sadece önlem amaçlı sordum. Eğer oyunlardaki grafik ayarını düşürürsem laptopa binen yük azalır böylece bilgisayarın ömrü uzar mı? Diye düşünmüştüm.
Ben zamanı yanlış anlamışım hocam kusura bakmayın. Undervolt deneyebilirsiniz belki.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.