Grafik kartı kullanımı ve GHz aniden düşüyor

Aquaranee

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda normal bir şekilde oyun oynuyorum. Hiç sıkıntı çekmiyorum fakat bilgisayarı şarja taktıktan sonra aniden grafik kartı kullanımı ve GHz aniden düşüp yeniden yükseliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim;
Windows 10 Home.
Intel Core i7-7500U CPU 2.70 GHz.
8 GB RAM.
AMD Radeon R7 M340.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce HD Graphics 620'ye geçiyor. Başka sebep varsa bilmiyorum.
Evet öyle bir gpu var ve bunlar düştüğünde o hala aynı duruyor.

İşte oyun kastığında bu şekilde;
1583254491131.png

Açık konuşayım dizüstü kullanmadığım için ayar nasıl yapılıyor bilmiyorum. Yapman gereken güç seçeneklerinden veya (emin değilim) Radeon Settings'den oyunlarda harici GPU'yu kullanman olacak. Şarjda iken sıkıntı ise çok yüksek ihtimal ile güç seçeneklerinden yapacaksın.
Galiba yeni amd sürümlerinde böyle bir özellik yok.Bilgisayarın hala garantisi var acaba iade ederlermi?
Ve ya bilgisayarı değiştirirlermi?

Son düzenleme:
Bilgisayarımda normal bir şekilde oyun oynuyorum. Hiç sıkıntı çekmiyorum fakat bilgisayarı şarja taktıktan sonra aniden grafik kartı kullanımı ve GHz aniden düşüp yeniden yükseliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim;
Windows 10 Home.
Intel Core i7-7500U CPU 2.70 GHz.
8 GB RAM.
AMD Radeon R7 m340.

Aynı sorunla karşı karşıyayım şu an PC'im bayağı kötü bu yüzden nihai performans moduna aldım aldığımdan beri böyle dengeli yap düzelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı