Grafik kartı temizliği nasıl yapılır?

Yer
Ankara
Ekran kartı var INNO3D GTX 1070. oyunlarda 83 C gibi sıcaklıklara ulaşıyor.
Açıp GPU işlemcinin macunu yenilemeyi düşünüyorum.
MX-6 macun var. Macun çok zor sürülüyor. Kart kullanınca da karta yapışıyor. İşlemci montajında yaşadım.
Bunu nasıl halledebilirim?
Dikkat edilecek bir şey var mı?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de MX-6 var aynı şekil işlemcide tecrübe ettim yapışma sorununu. Geçenlerde ekran kartının macununu yenilediğimde X şeklinde macun sürdüm ve X'in yukarı ve aşağı boşluklarının arasına çok ufak nokta koydum. Ardından soğutma bloğunu GPU'ya temas ettirip iyice oturttum. Sonrasında hafif kuvvetle 5-10 saniye kadar eşit yayılması için bastırdım. Soğutma bloğunu vidalarken çapraz şekilde vidaladım.

1 aydır kullanıyorum, kasamda sadece egzoz fanı olmasına rağmen ortalama 61-63 derece arasında geziyor. İstersen sende dediğim şekilde yapabilirsin. Dikkat etmen gereken şeyler vidaların yerini karıştırmadan söküp takmak ve ani hareketlerden kaçınmak. İçini sökmüşken bloğun çevresinde toz varsa yumuşak bir fırçayla temizleyip bloğa saç kurutma makinesiyle soğuk hava vurabilirsin.

Termal padleri temizlemeye gerek var mı? Pek bunlarla uğraşasım yok.

Macun değiştirdim fakat GPU gene 83 C çıkıyor azami.
Sanırım bu şekilde kullanılacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…