Grafik tablet almak için öneriler

Thwror

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar iki model arasında aşırı fazla kaldım Wacom'un ve XP penin bu piyasanın en iyileri olduğunu biliyorum. XP pen çok daha kullanışlı geldi. Yardımcı olursanız sevinirim ona göre bugün alacağım. Bana kalırsa G960s iş kolaylığını daha fazla sağlıyor. Makro butonları falan da var sizin düşüncelerinizi merak ettim.
XP pen:XP-Pen Star G960s 12.5x8.25 Inç Grafik Tablet 8192 Basınç 4 Tuşlu Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Wacom:Wacom One By Medıum Ctl-672-n Grafik Tablet Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, linkini bıraktığınız XP-Pen grafik tabletin Plus versiyonu bende var ve korona döneminde almıştık, o dönemden beri aktif olarak kullanıyorum. Makro tuşlarını ve kalemin ayarlarını kullanacağınız uygulamaya göre indireceğiniz driverdan düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca driver üzerinden tabletin alanını da yönetebiliyorsunuz. Kalemin üzerinde bir tuş var(o da makro) ve kalemin arka tarafını tablete değdirince silgi olarak kullanabiliyorsunuz(şu akıllı tahtalarda olan Fatih Pen uygulamasında bile ). Ayrıca yanında ekstra kalem uçları ve bir USB Type-C ve bir Micro-USB dönüştürücü gelmişti. Benim aldığım zaman fiyat-performans ürünüydü fiyatını hatırlamıyorum. Genelde Clip Studio kullanıyordum fakat yerine göre Krita, GIMP de kullandım. Ben mumnunum bence iyi bir seçenek. Ek olarak yeni pcye geçtiğim zaman usb sorunları yaşamıştım bağlantı kopuyordu ama birden çözüldü sanırım. Wacom hakkında söyleyebileceğim bir şey yok maalesef. Şimdiden hangisini alacaksanız hayırlı olsun, güle güle kullanın

Hocam öncelikle çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Modeller arasındaki Plus ve normalinin farkı nedir boyut olarak aynı gibi duruyorlar sanırım tam inceleyemedim ama yazarsanız sevinirim. Fiyatı şu an 1990 TL civarlarında. Çizim uygulaması olarak da kritayı düşünüyorum normalde vektörel çizim için alıyorum bunu affinity gibi uygulamalarda çalışır değil mi bu konu hakkında hiç bilgim olmadığından soruyorum.

Hocam biraz araştırdım ve benim anlattığım kalemin arkasındaki silgi olayı plus olanında varmış kusura bakmayın lütfen ben de yeni öğrendim . İkisinin de çalışma alanı 9x6. Daha detaylı bilgilere Star G960S & G960S Plus budget drawing tablet | XPPen üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca ikisinin karşılaştırıldığı Türkçe bir video da buldum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Krita'da çalışıyor fakat Affinity maalesef kullanmadım ve internette de fazla yazı yazılmamış lakin doğru çalışacaktır bana göre, bir dönem osu! oynamıştım o tabletle . Tableti direkt pcye taktığınızda çalışacaktır zaten ama siz yine de arkada uygulamasını açmayı unutmayın ayarladığınız şekilde çalışması için. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım

Çok teşekkürler hocam eve geçtiğim gibi videoyu inceleyeceğim. Bu tarz grafik tabletletlerin Adobe uygulamalarında çalıştığını biliyorum lakin diğer uygulamalarda ne kadar çalışıp çalışmadığını bilmiyorum daha çok iş için alıyorum tableti Plus'la arasında fiyat farkı yoksa onu alacağım bilgileriniz için teşekkürler hocam.

Rica ederim ne demekattığım ilk linkte tabletle optimize edilmiş uygulamaları fotoğraflarda göstermişler ama eminim diğer uygulamalarda da çalışıyordur ve uygulamadan zaten kendi isteğinize göre ayar yapabilirsiniz. G960s ve G960s Plus arasında 200 TL gibi bir fiyat farkı bulunuyor(siteden siteye değişir de) fakat hangisi işinizi görecekse onu tercih edeceksinizdir. Şimdiden hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın Başka yardımcı olabileceğim bir konu olursa lütfen söyleyin yardımcı olmaya çalışırım driver kurulumu vs. (ayrıca geç cevaplarım için lütfen kusura bakmayın)

Xp-Pen G960s, Wacom One By Medium'dan daha avantajlı. Xp-Pen alın. İyi günlerde kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…