Çizim çalışmak ve ders vs işleri için laptopuma veya telefonuma bağlayarak kullanabileceğim bir grafik tablet almak istiyorum. Graffiti ve ara ara, başka tarzda çizim yapıyorum. Çok da iyi değilim ama gittikçe kendimi geliştiriyorum.
Daha öncesinde, ekransız bir grafik tablet kullandım ve gayet iyiydi fakat laptop ekranına bakıp da masada çizim yapma veya not tutma fikri bana çok da iyi gelmedi açıkçası. Rahat edemedim. Daha sonrasında, elimdeki grafik tableti 2. el ilan sitesinden satmıştım. Bu grafik tableti, telefona da bağlayıp kullanmıştım. Android desteği yoktu fakat gayet iyi çalışıyordu.
Kullandığım garfik tabletin markası Wacom'du ve One by Medium modeliydi.
Wacom gayet iyi marka ve baktığımda, incelemeleri vs gayet olumluydu. Zaten, internete grafik tablet yazınca ilk çıkan markalardan birisi Wacom.
Ekransız grafik tablet modelini kullanırken hiç sorun yaşamamıştım. Ancak, dediğim gibi; masada çizim yapıp da, çizdiğim yere değil de karşıdaki bir ekrana bakıyor olmayı hiç sevmedim, bu olay beni rahatsız etmişti.
Bu nedenle, ekranlı bir grafik tablet almak istiyorum. Bir tane grafik tablet modeli buldum. İnternetten baktığımda yorumları bayağı iyiydi ama bilemiyorum.
Model bu: XP-Pen Artist 12 2. generation grafik tablet.
Wacom'un da ekranlı grafik tablet modelleri var, evet ama fiyatları biraz pahalı. Şu an, bir grafik tablete, o kadar para vermek istemiyorum.
başka, bu fiyatlarda, ekranlı grafik tablet önerisi yapabilecek var mı? Ya da bu grafik tablet modelini kullanmış olan varsa; bu mdel iyi mi, alınır mı?