Grafik Tasarım bölümü okuyabilmek için ne yapılmalı ?

dkmn

Megapat
Yer
Cydonia
Arkadaşlar merhaba. Şu an 11.Sınıftayım. Hayatım boyunca sınavlara çalıştığımı hatırlamam , hep düşüktür notlarım. Kendi başıma 3d tasarımda gelişmeye çalışıyorum. Ve ileride mesleğimin bu olmasını istiyorum. Bu mesleğin yanında birde çizim yapmanın iyi olacağını ve elle tutulur bir diplomanın olmasının iyi olacağını düşünerek üniversitede grafik tasarım bölümü okumaya karar verdim. Fakat derslerim çok zayıf böyle giderse Ygs sınavını geçmem mümkün değil. Bu yüzden çalışmaya karar verdim. Ben kendimce örneğin matematikten konu anlatım ve test kitabı alıp hem okuyup hemde çalışma kararını verdim.Ama onun dışında grafik tasarım bölümü için kendimi geliştirmem gereken başka ne konu var ve hangi yayın evlerini önerirsiniz ?

100 Kişilik bölümden 80 Kişi mezun olduk 10 Kişi sadece yapabiliyordu verilen işi şuan 10 Kişi tasarım firmalarında çalışıyor 70 Kişi diploma isteyen iş yerlerinde garson vs.

Ben kafadan sallama bölüm seçip "Amaan okuyalım yea" kafasında değilim. 16 yaşındayım ve iki box çizerek render alıp ta ofiste çalışanlardan daha iyi tasarımlar yaptığımı söyleyebilirim. Şu zamanlar Türkiye'de okusan da , okumasan da bir iş bulabilmen mümkün. Çünkü bu işi bir sanat biçiminde yapan insan sayısı çok az ve çoğu yabancı ülkelerdeki stüdyolarda veya freelancer çalışıyor maalesef.

Okulda öğreneceğin bilgiler teknik bilgiler çalışırken bulamayacağın türden teknik bilgiler olur sadece, sana gerekende onlar teknik bilgini al diploma önemli değil artık, diploma herkes 'de var.

Türkiye'de bu bölümden çıkıp iyi iş beceren insanlar tanıyorum. Türkiye'de diplomaya önem veriliyor maalesef. Sen ağzınla kuş yakalasan bile diploma olmayınca olmuyor.

hocam bende aynı durumdayım ne yapsam bilemedim şuan çok canım sıkkın çünkü kendimi birçok programda geliştirdim fakat 4 yıl boyunca kendi alanımdan bir üniversite tercih etmek çok zor türkiyede kaldı ki sınav saçmalıkları var nedir bu bizleri zorlayan şey LYS YGS yapacak zamanı yeteneklere harcadık biz

Amerika'da okumayı düşündüm fakat asgari ücretle çalışan aileden çıkıp Amerika gibi yerde okumak zor.Çok pahalıymış.

ne yalan söyleyeyim bende kanadaya gitmek için çabaladım malesef benim gidişimde çok zor görünüyor.Türkiyede bu sektöre girmekte zorlanıyorum açıkçası ne yapsam bilemiyorum çok kararsızım

Ben de bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum. Bilgileri nereden bulabilirim? Nasıl kendimi geliştirebilirim?

Ben de bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum. Bilgileri nereden bulabilirim? Nasıl kendimi geliştirebilirim?
Dostum 5 yıl oldu, okumadım . 2,5 yıldır grafikerlik yapıyorum. Geçen yıl resim kursuna yazılmıştım yetenek sınavları için fakat COVID-19 mevzusu yüzünden o da yarıda kaldı. Bu yıl da kalacak sanırım okuma işi. Sana tavsiyem oku, ama okuyamazsan da iş yok değil. Kendini kreatif açıdan geliştirmen, farkını ortaya koyman yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…