Vallahi kardeşim halihazırda kurumsal firmada çalışıyorum. Türkiye bu konuda çok gelişmiş olmadığı için özellikle "tekstil" tarafında inanılmaz grafiker aranıyor ve grafikerlerin birçoğu "bazıları hariç" burnundan kıl aldırmıyorlar. İyide maaşları var. "iyiden kastım bugün hiçbir şey bilmeyen biri 30 filan" ile başlayabiliyor. Bilende zaten skalası 50 100 arası değişiyor. Firma ismini vermeyeceğim çalıştığım firmanın bizdeki grafikerlerde tecrübesizi 27 tecrübelisi 45 alıyor. Bu bizdeki firma ölücü olduğu için. Bir de rahat memur gibi takılıyorlar. Bazıları oturduğu yerden dışarı iş yapıyor. Yapay zekayı işine de katarsan uzun bir süre bu ülkede ekmeğini yersin. Yani freelance çalışma imkanında var.
Otomotiv sanayide Ar-Ge bölümünde çalışıyorum. Bizim çalıştığımız Kurumsal Kimlik, Sosyal Medya İçerik Yönetimi, Website tasarım ve yönetimi, Tanıtım Filmleri, Etkinlik Çekimleri vb. konularda çalıştığımız danışmanlar var. Bu kişiler genellikle şahıs firmaları üzerinden pek çok firmaya bu hizmeti sağlıyorlar. Ortalama bir tanıtım filmi çekimine 40-50 bin TL, Website hazırlamaya 100-120 bin TL gibi fiyatlar istiyorlar. Aynı zamanda Linkedin ve Instagram gibi sosyal platformlarda içerik başına 1500-5000 TL içeriğe göre maliyeti var. Bursa-İstanbul-Kocaeli-İzmir-Ankara gibi şehirlerde yerinde hizmet sunabilirsiniz. Küçük işler yapmak yerine bir şahıs firması kurup firmaları ziyaret ederek rekabetçi bir fiyat ile anlaşma sağlayabilirsiniz. Sadece grafik tasarım olarak düşünmeyip tüm bu süreçleri birleştirip küçük bir ekip ile hizmet verdiğinizde güzel işler yapabilirsiniz. Özellikle şu dönemde yapay zeka uygulamalarını kullanarak işinizi de oldukça hızlandırabiliyorsunuz. Şu dönemde;Freelancer çalışma imkanlarını sayabilir misiniz? Kazanç ve birçok açıdan hayat standardı yeterli düzeyde bir iş olur mu?
Freelancer çalışma imkanlarını sayabilir misiniz? Kazanç ve birçok açıdan hayat standardı yeterli düzeyde bir iş olur mu?
Vallahi kardeşim halihazırda kurumsal firmada çalışıyorum. Türkiye bu konuda çok gelişmiş olmadığı için özellikle "tekstil" tarafında inanılmaz grafiker aranıyor ve grafikerlerin birçoğu "bazıları hariç" burnundan kıl aldırmıyorlar. İyide maaşları var. "iyiden kastım bugün hiçbir şey bilmeyen biri 30 filan" ile başlayabiliyor. Bilende zaten skalası 50 100 arası değişiyor. Firma ismini vermeyeceğim çalıştığım firmanın bizdeki grafikerlerde tecrübesizi 27 tecrübelisi 45 alıyor. Bu bizdeki firma ölücü olduğu için. Bir de rahat memur gibi takılıyorlar. Bazıları oturduğu yerden dışarı iş yapıyor. Yapay zekayı işine de katarsan uzun bir süre bu ülkede ekmeğini yersin. Yani freelance çalışma imkanında var.