Grafik tasarımcılık mesleği nasıldır?

453476

Megapat
Makaleler
1
Kolay gelsin.

Grafik tasarıma meraklı birisiyimdir. Zaten forumda beni az-çok gören grafik tasarıma olan ilgimi bilir. Grafik tasarımı işini şu an hobi amaçlı yapıyorum, arada bir para getiriyor o kadar.

Forumda grafik tasarımcılar varsa, bu mesleği bir de onlardan dinlemek isterim. Nasıl bir meslektir? Yan meslek olarak yapmak istiyorum (freelancer).

Çok güzel bir meslek dostum bende hem fotoğrafçıyım hem de grafik tasarımcıyım. Severek yapıyorum işimi

Pandemi başladığında öğrenmeye başladım ve ağırlıklı web master&ticaret forumunda freelancer olarak iş almaya başlamıştım. Şu an bu mesleğin bana göre olmadığı anladım. İnsanlar ile uğraşmak ve onları memnun etmek bana göre değil ama sana birkaç tavsiye verebilirim. Meslek Türkiye'de çok değer görmüyor bu yüzden esnaf vb. kişilerden iş almanı önermem. İş aldığın kişi, bu işlerin içinde olmalı ki senin yaptığın işin değerinin olduğunu bilsin. Sürekli pratik yap ve sürekli güncel sürüm kullanmaya özen göster. Güncellemeler tekrar öğrenmeni gerektirecek boyutta olmaz ama işleri kolaylaştıran güncellemeleri dikkate al. Kuralların katı olsun kendini kullandırma. Yöneleceğin alana göre programlara yoğunlaş. Web site teması çıkartmak istiyorsan vb. kendi sevdiğin kısımda çalış hobi olarak yaptığın dönemde ciddi şekilde yapacaksan zaten zamanla öğreneceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…