Grafik-web tasarım sektörünün ve animatörlerin sonu geldi mi?

cansoylu

Picopat
Daha fazla  
Son zamanlarda çıkan AI-sora adlı uygulamayı gördüm ve korkunç geldi çünkü insanların uzun süre uğraştığı filmler fotoğraflar sanat anlayışı vb her şeyi neredeyse kusursuz şekilde çok daha kısa sürede sunuyor, açıkçası bu alanlarda ilerlemek istiyordum ancak bu haberleri görünce tüm hevesim yok oldu. Sora: Creating video from text

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayir gelmedi ama onlara olan talep azalacaktir. Tum dunyadaki buyuk haber siteleri bile AI kullaniyor cogu şey için. Yapay zeka'nın insanlara özgü "sanat" yapması ve insanlarin amele işlerine kalmasi komik. Her yeni teknoloji faydali değil işte. Eğer ilginiz varsa 3D modelleme bakabilirsiniz.

3d modelleme de yine ai ile yapılabilecek bir şey değil mi çok bir bilgim yok araştırmadım çünkü bilginiz var ise detaylandırabilirseniz çok sevinirim,teşekür ederim.

3d modelleme de yine ai ile yapılabilecek bir şey değil mi çok bir bilgim yok araştırmadım çünkü bilginiz var ise detaylandırabilirseniz çok sevinirim,teşekür ederim.
Şu an için değil. Bazı yapay zekalar model veriyor fakat aşırı high poly ve topolojisi berbat. Keza vermiş olduğu modeller de kusurlu, illa ki düzenleme gerekiyor hatta oyun veya film konseptine göre modelin elden geçmesi şart. Bunu da elbet güzel bi seviyede yapan ai’lar çıkacaktır fakat daha çok yolu var. Dediğim üzere modeli harika verse de topolojisini mükemmel örecek insan lazım. E bu işin UV’si var, doku kısmı var, birçok ölçek var yani. Video ya da resim üretmeye pek benzemiyor.

Environment artistlik içinde aynı şey geçerli mi?

VFX konusu 3'e ayrılıyor. Film/Dizi, oyun ve Reklam. Türkiye'de VFX sektörü de her geçen gün gelişmekte ve gerek TV gerek beyaz perde gerekse de platformlara ilgi ve ürettiğimiz içerikler artmakta. Sinema için piyasa standardı olan Houdini ve Maya genelde tercih ediliyor, reklam için Cinema 4D, oyun içinse hangi oyun motoru ile develop ediliyorsa orada üretilen VFX'ler. Oyun sektöründeki görsel efekt bilgisi ile sinema arasında pipeline olarak farklar daha çok reklam ve sinema arasındaki farklara kıyasla. Bu noktada sizin önce hangi sektöre üretim yapmak istediğiniz en önemli faktör.

Oyun için bahsetmiştim. Yapması çevre veya karakter tasarlamaktan daha mı zor ve diğer ikisine göre sizce önü açık mıdır?

Oyun için bahsetmiştim. Yapması çevre veya karakter tasarlamaktan daha mı zor ve diğer ikisine göre sizce önü açık mıdır?
Oyun için VFX’in önü diğerlerine göre daha açık, özellikle Türkiye’de çok fazla açık var Shader Artist diye geçer hatta. Bunun için oyun motorunu biliyor olmanız yeterli, herhangi bir yazılım bilgisi gerekmiyor. He bilen kişinin artısı vardır orası ayrı fakat işin özünde bilmesi elzem değil. Ama önü çok açık bilginiz olsun. Environment Artist’ten daha çok önü açık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…