Gerçekçi uçuş simulaasyonu sadece simulatoru almakla bitmiyor maalsef , gerçekçiliği sağlayan texture pack , scenery falan alman lazım. Bu seferde en az 200-300 liraya varan maaliyete denk geliyor güzel eklentiler. Simulator olarak zaten piyasa 3 tane var.
-FSX (Steamde 7 tlye almıştım %85 indirimden)
-Prepar3d (sitesinde 55 dolar)
-Xplane (2 gün önce %50 indirim vardı 45 liraya aldım steamden)
Fsx ve xplane var bende. Xplane i henüz indirmedim , 2 gun önce indirimden aldım ay sonunu bekliyorum (18 gb

) Sadece simulator alcam eklenti alamam dersen xplane öneririm. Ücretsiz güzel eklentileri var. Param var eklenti alırım dersen benim kullandıklarım(Fsx veya prepar3d kullanıyosan kesinlikle olması gereken eklentiler , gerçekçilik açısından oyunu başka bir boyuta taşıyor.):
1- Rex4 texture
2-Rex soft cloud
3-FTX Global
4-Ftx Vector
5-Ftx OpenLc
Şunları da ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum:
1-Ezdok camera
2-Ground Service X
3-Çeşitli uçaklar , boeing ve airbus dışında küçük uçaklar
Şuan kullandıgım FSX. Xplane i indirince ara sıra onla da uçarım heralde. Prepar3d'yi de almayı düşünüyorum açıkçası , çoğu kişi FSX i bırakamasa da bence Prepar3d daha iyi performans olarak.
EKLEME:Geçen hafta ücretsiz bi online savaş oyunu bulmuştum. Uçak konrolleri yine çok detayli , en azından basit seviye de bir uçak bilgisi şart ve eğlenceli duruyor oyun. DCS World. Videolarına bak istersen , benim hoşuma gitti.