Grafikli masaüstü uygulamaları sadece Windows form ile mi yapılıyor?

AlanTuring

Megapat
Makaleler
9
Merhaba bir süredir programlama ile ilgileniyorum hâlâ profesyonel değilim ara ara merak ettiklerimi burada soruyorum zaten. İnternetteki programlama derslerinde hep konsolda işlevsiz (pek doğru kelime değil ama demek istediğimi anladınız.) Programlar yapıyoruz. Ama kullandığımız programlar gibi bir şey yapamıyoruz. Fare ile bir şeye tıklatmak (buton gibi) textboxlara yazı yazıp onları alma ve işlem yapma gibi şeyler hiç olmuyor. Ben de merak ettim ve bunların C# form uygulamaları ile yapıldığını öğrendim. Peki neden sadece C# ile yapılıyor? Niye C++ veya C'de yok? Kompleks program olarak Spotify ve görece daha basit olan 4 işlem yapabilen hesap makinesini niye C ve C++ ile yapamıyoruz da C# ile yapıyoruz? (belki de yapılıyordur. Dediğim gibi tam hakim değilim.)

Butonu sürükle bırak ve ona kod yaz mantığında bir şey yok mu?

QT ve GTK gibi arayüzler için QT Creator gibi yardımcı programlar var. Onlarla Windows Forms gibi çalışabilirsin. QT paralı diye biliyorum ama GTK tamamen ücretsiz.

Ayrıca JS bilgin varsa Electron gibi yöntemlere de bakabilirsin gerçekten güzel ve kolay arayüz yaratmak istiyorsan. Tek sorunu performanstan biraz taviz vermesi.

QT ve GTK gibi arayüzler için QT Creator gibi yardımcı programlar var. Onlarla Windows Forms gibi çalışabilirsin. QT paralı diye biliyorum ama GTK tamamen ücretsiz.

Ayrıca JS bilgin varsa Electron gibi yöntemlere de bakabilirsin gerçekten güzel ve kolay arayüz yaratmak istiyorsan. Tek sorunu performanstan biraz taviz vermesi.
Teşekkürler yine işin arka tarafıyla ilgili merak ettiğim bir şey var. Bu eklediğimiz button gibi şeyler de aslında daha önceden kodlar ile yazılmış nesneler ve biz bu şekilde kütüphane gibi onları hazır alıyoruz değil mi?

Teşekkürler yine işin arka tarafıyla ilgili merak ettiğim bir şey var. Bu eklediğimiz button gibi şeyler de aslında daha önceden kodlar ile yazılmış nesneler ve biz bu şekilde kütüphane gibi onları hazır alıyoruz değil mi?

Evet, aynen öyle. Button, checkbox vs hepsi aslında birer obje. Bunları notepad'le bile oluşturabilirsin. Bahsettiğimiz programlar bu objelerin boyut, konum, renk gibi değerlerine daha hızlı erişmeni sağlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı