Grammar ne kadar önemlidir?

heartagram

Hectopat
Sınava İngilizce dilden gireceğim ve dil okumuş arkadaşlara sorum olacak. Gramer ne kadar önemli? Hiçbir şekilde hoşlanmıyorum gramer sorusu çözmekten çözsem bile yanlışım çıkıyor fazlasıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sınavın önemli bölümü anlamaya yönelik, eğer anlamada ve kelime bilgisinde sorunum yok diyorsan sorun yok, ama şöyle bir durum var zaten sınavda öyle müthiş bir grammar yok. Bağlaçları vs. saymıyorum sonuçta onlarda bir yönden kelime bilgisine giriyor.

Ya kelime bilgim ne iyi ne kötü kelime ezberi yapıyorum ama mesela bugün passive voice konu anlatımı dinledim üstüne test çözdüm ve fazlasıyla yanlışım çıktı..

Ya kelime bilgim ne iyi ne kötü kelime ezberi yapıyorum ama mesela bugün passive voice konu anlatımı dinledim üstüne test çözdüm ve fazlasıyla yanlışım çıktı.

O kadar da değil canım onlar en temel konular A2 seviyesi diyebilirim. Edilgen yapıyı bilmen gerekiyor. Tüm zamanları biliyorsan edilgen yapı'passive voice zaten kolay. YouTube üzerinde anlatan çok onlardan dinlemeyi dene konuyu belki. Dinlediğin kişininkini anlamadın.

Büyük bir ihtimalle çok detaya girdiği için anlamadım.Teșekkürler

YouTube üzerinden anlatan hocaların çoğu detaya girmiyor. Eğer 11. sınıfsan grammari oturtman için bol zamanın var. Ustalaşmak istiyorsan da bir tık detaylara inmelisin. Çünkü orta- orta zor ayarı sorular çözdüğünde karşına detay sorular çıkacak. Örneğin active passiveler konusunda present continuousu passive yapmak için be being done şeklinde çekimlemek bir detay. Detay denilen şeyler aslında bunlar ydt için. Asıl detaylar IELTS tarzı sınavlar için hazırlanan kitaplarda oluyor ki onları bilmene gerek yok.

Ben temel grammarde ustalaşmadan ne grammar ne skills soruların çözülebileceğine inanıyorum. Tense, active passive, relative, modal, relative temel grammar kuralları. Bunları bilmeden okuduğunu da anlayamazsın. Kısaca grammarda ne kadar ustalaşılırsa okuduğunu anlama bir o kadar gelişeceğinden soruların daha hızlı ve kolay yapılacağına inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…