Grand Theft Auto 5 Online'de Kimse Olmama Sorunu

Oyuna girerken play onlineye tıkladım. Normal olarak girmesi gerekmiyor mu?
Aynı zamanda oyunu ilk aldığım zamanlar birçok kişiye rastlıyordum ama şimdi kimseyi göremiyorum. :ıslık:
Evet play online deyince normal olarak girmesi gerek. Belki serverlarda bir sıkıntı oluşmuş olabilir. Yine de ayarları tekrar gözden geçirmeyi deneyin.

Online'nın klasik sorunu bu. NAT ayarınız Open mı? Gerçi öyle olsa bile oda bulduktan sonra maksimum 30 dakika içerisinde bağlantı kopuyor. Pause Menu > Online > Find New Session ile bulana kadar arayabilirsiniz.

NAT ayarları open mi derken hocam anlamadım nerden anlıyoruz onu?

Oyuna girdiğimde sol köşede şu yazı çıkıyor;

Screenshot_1.png

Maalesef Strict'miş. Ancak Open NAT ayarına sahip olanlarla oynayabilirsiniz. Port yönlendirme yapmanız gerekiyor. Modeminizin modeli nedir? Ayrıca UPnP'yi modem sayfanızdan aktifleştirebilir misiniz?

Söylediklerinizden gerçekten hiçbir şey anlamadım. Strict'miş derken neyi kast ettiniz? Modem markasını bilmiyorum komşumdan Wi-Fi yardımıyla ile giriyorum internete.

NAT kısaca portlar ile alakalı oluyor. Bunları geçit olarak düşünebilirsiniz. GTA sunucu mantığınla değilde P2P mantığınla çalıştığından bu geçitleri açık tutmanız gerekiyor. GTA Online'a girdiğinizde bir kişiye veri gönderiyorsunuz ve o da diğerine gönderiyor, kısaca sistem bu şekilde. Eğer geçitiniz kapalıysa veri gidemiyor ve oyunda sizi boş bir sunucuya atıyor. Open olursa rahatlıkla oynayabilirsiniz fakat Strict ile imkansıza yakın. Komşunuzun modem arayüzüne girip port yönlendirme yapıp, UPnP'i açmanız lazım böylelikle NAT ayarınız Open olacak. :)

NAT kısaca portlar ile alakalı oluyor. Bunları geçit olarak düşünebilirsiniz. GTA sunucu mantığınla değilde P2P mantığınla çalıştığından bu geçitleri açık tutmanız gerekiyor. GTA Online'a girdiğinizde bir kişiye veri gönderiyorsunuz ve o da diğerine gönderiyor, kısaca sistem bu şekilde. Eğer geçitiniz kapalıysa veri gidemiyor ve oyunda sizi boş bir sunucuya atıyor. Open olursa rahatlıkla oynayabilirsiniz fakat Strict ile imkansıza yakın. Komşunuzun modem arayüzüne girip port yönlendirme yapıp, UPnP'i açmanız lazım.

Aynı sorunda Xbox 360 ile cebellezi olmuştum. Aslında epey kolay bir olay. Oyun için belirlenen port değerlerini öğrenerek yapabilirsin. İnternet üzerinden gta v nat hatası veya port ayarları gibi aratarak gereken bilgiye ulaşabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı