Graphics clock + Memory Clock + Processor Clock anlamları nedir

Emre Karaman

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartımın kontrol panelinde geziyordum, bazı ayarları yapmak için şöyle bir bölüm buldum ve bu bölümün ne işe yaradığını pek bilmiyorum. O yüzden pek ellemek istemedim. Size sorayım dedim.
Desktop 21-07-2014 03-22-01-516.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Faydasından çok zararı olabilir diye düşünüyorum. Ekran kartınızın modeli nedir ? Kalitesiz güç kaynağınız var ise ekran kartı güç isteyecektir. PSU besleyemeyeceği için sigortalar atabilir :D. Ekran kartı çok ısınır. Ama faydasıda şudur. Daha hızlı çalışır. Tüm bu riskleri daha hızlı çalıştırmak için göze alıyorsanız yapın...

Faydasından çok zararı olabilir diye düşünüyorum. Ekran kartınızın modeli nedir ? Kalitesiz güç kaynağınız var ise ekran kartı güç isteyecektir. PSU besleyemeyeceği için sigortalar atabilir :D. Ekran kartı çok ısınır. Ama faydasıda şudur. Daha hızlı çalışır. Tüm bu riskleri daha hızlı çalıştırmak için göze alıyorsanız yapın...
Bilgisayarın netbook ve tam 4 yıllık bunu belirtim. Ekran kartına gelecek olursak gt 320m, sen hangi ayarları önerirsin?

Bilgisayarın netbook ve tam 4 yıllık bunu belirtim.Ekran kartına gelecek olursak gt 320m
sen hangi ayarları önerirsin.

Notebook olduğunu duyunca hemen yerimden fırladım. Hele ki notebook için daha tehlikeli... Tüm donanımların hayatı bir fana bağlı... Hiçbirşeye dokunmayın...

Sizin nvidia control paneli neden öyle benimkinde sadece 3d ayarları yeri var sürümünden mi kaynaklanıyor acaba?

Processor Clock=Shader hızı

nVidia Ge-force 7 serisinden itibaren shaderların ve GPU içerisindeki fixed function(ROP, TMU gibi) ünitelerin saat hızlarını birbirinden bağımsız hale getirdi. Zannedersem bu durum Kepler mimarisiyle beraber sona erdi. Shader hızı Gpu hızının iki katıdır ve OC yapmayı düşünüyorsan shader hızını GPU hızının iki katına alman gerektiği söyleniyor. Aksi takdirde GPUnun stabilitesi bozulabiliyormuş. Ayrıca elindekinin laptop GPUsu olduğunu düşünürsek OC önermem, çünkü hem GPUya gelecek güç hem de soğutma konusunda sıkıntılar var. Bunun yanında GT 320M çıktığı zaman için bile giriş seviyesi bir üründü, OC yaparsan günümüz oyunları açısından bir fark olmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı