5060ti güncel oyunları ultra ayarlarda FHD çözünürlükte rahatlıkla oynatıyor fakat 2K-4K çözünürlüklerde kullanılması daha uygun olur. Bu kart 1920x1080 çözünürlüğündeki bir oyunda maksimum 12GB vram kullanır ki bunun için çok zorlamanız gerekir. Kullanılan VRAM çözünürlüğü yükseltmediğiniz sürece asla artmaz. Yani FHD'de 4GB boşa çıkmış oluyor.Gravix 5A - Tavsiye Sistemler | Game Garaj
Gravix 5A Nvidia RTX 5070 ekran kartına sahip, AMD Rayzen İşlemci bulunduran oyun bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri Game Garaj'da.www.gamegaraj.com
PerfEdge 5A - Tavsiye Sistemler | Game Garaj
PerfEdge 5A Nvidia RTX 5060 Ti ekran kartına sahip, AMD Rayzen İşlemci bulunduran oyun bilgisayarı en iyi fiyat ve taksit seçenekleri Game Garaj'da.www.gamegaraj.com
Normalde gravix 5A daha iyi biliyorum fakat bütçeyi biraz indirirsem iyi olacak başka şeyler de almayı düşünüyorum. Aradaki farka değer mi performans farkı? Aşırı performans gerektiren oyunlar oynamıyourm 5060 Ti kafi aslında.
RTX istiyorum ama tek fark ekran kartı değil genel olarak sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz? soğutucu ve kasa dolayısıyla psu farkı var.5060ti güncel oyunları ultra ayarlarda FHD çözünürlükte rahatlıkla oynatıyor fakat 2K-4K çözünürlüklerde kullanılması daha uygun olur. Bu kart 1920x1080 çözünürlüğündeki bir oyunda maksimum 12GB vram kullanır ki bunun için çok zorlamanız gerekir. Kullanılan VRAM çözünürlüğü yükseltmediğiniz sürece asla artmaz. Yani FHD'de 4GB boşa çıkmış oluyor.
5070'in saf gücü 5060ti'den oldukça fazla. 12GB vram ise size hayli hayli yeter zaten. Şöyle söyleyeyim, eğer RDR2, Ghost of Tsushima, Last of Us gibi grafik ağırlıklı oyunlar oynuyorsanız performans farkından dolayı 5070 öneririm. Performans gerektiren oyunlar oynamıyorsanız sanırsam CS2 Valorant gibi oyunlar oynuyorsunuz. Bu durumda iki kart da sizi üzmeyecektir ama üstte yazdıklarımı dikkate alarak karar verin. Bir de sadece oyun oynayacaksanız AMD ekran kartlı sistemlere de bir göz atabilirsiniz.
Kasa içindeki PSU'lar hakkında bilgi bu tür hazır sistemlerde genelde verilmez. O yüzden PSU hakkında net bir yorum yapamayız. Sistemlerdeki kasa modelleri sağlam o yüzden tüm PSU'ları eşit sayabiliriz. Soğutma kısmına gelirsek: İnno ve Palit ekran kartlarının soğutması iyidir sıkıntı çıkarmaz ama 7500F için kule tipi soğutucu yeterli olur mu emin değilim. Şuan bu şekilde bakıldığında sinerjideki sistem güzel duruyor. Deepcool sıvı soğutucu ekleyin ısınma derdiniz olmasın.16 yerine 32 GB RAM eklenebilir. İsteğe bağlı olarak işlemciyi 7600 seçebilirsiniz, bir tık daha fazla performans verir ama öyle aşırı bir fark yok. Bu şekilde 42 bin TL civarına geliyor. Gamegarajdaki 5060ti sistemde sıvı soğutucu seçeneği yok. Onu eleyebilirsiniz. 5070 olan sisteme en ucuz sıvı soğutucuyu ekleyince 48 bin TL kadar oluyor fiyat. Arada 6 bin TL var artık burada sizin karar vermeniz gerek. Youtube'da 5060ti 16gb vs 5070 12 gb şeklinde FPS karşılaştırmaları yapan kanallar var onlara bakarak karar verebilirsiniz.RTX istiyorum ama tek fark ekran kartı değil genel olarak sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz? soğutucu ve kasa dolayısıyla psu farkı var.
Bir de bu çıktı şimdi kafam tam bulandı.
Bu fiyata bu bileşenlere sahip sistemler nadir olur. İlk paylaştığınız iki sistemin de parçaları güzel. Sinerjideki şuan piyasadaki en ucuz 5060ti 16gb hazır sistem ve parçaları da gayet iyi.RTX istiyorum ama tek fark ekran kartı değil genel olarak sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz? soğutucu ve kasa dolayısıyla psu farkı var.
Bir de bu çıktı şimdi kafam tam bulandı.
Kasa içindeki PSU'lar hakkında bilgi bu tür hazır sistemlerde genelde verilmez. O yüzden PSU hakkında net bir yorum yapamayız. Sistemlerdeki kasa modelleri sağlam o yüzden tüm PSU'ları eşit sayabiliriz. Soğutma kısmına gelirsek: INNO ve Palit ekran kartlarının soğutması iyidir sıkıntı çıkarmaz ama 7500F için kule tipi soğutucu yeterli olur mu emin değilim. Şu an bu şekilde bakıldığında Sinerji'deki sistem güzel duruyor. DeepCool sıvı soğutucu ekleyin ısınma derdiniz olmasın. 16 yerine 32 GB RAM eklenebilir. İsteğe bağlı olarak işlemciyi 7600 seçebilirsiniz, bir tık daha fazla performans verir ama öyle aşırı bir fark yok. Bu şekilde 42 bin TL civarına geliyor. GameGaraj'daki 5060 Ti sistemde sıvı soğutucu seçeneği yok. Onu eleyebilirsiniz. 5070 olan sisteme en ucuz sıvı soğutucuyu ekleyince 48 bin TL kadar oluyor fiyat. Arada 6 bin TL var artık burada sizin karar vermeniz gerek. YouTube'da 5060 Ti 16 GB vs 5070 12 GB şeklinde FPS karşılaştırmaları yapan kanallar var onlara bakarak karar verebilirsiniz.
(Geç cevap için kusura bakmayın.)
Bu fiyata bu bileşenlere sahip sistemler nadir olur. İlk paylaştığınız iki sistemin de parçaları güzel. Sinerji'deki şu an piyasadaki en ucuz 5060 Ti 16 GB hazır sistem ve parçaları da gayet iyi.
Gravix 5A sistemin Donanım Arşivi tarafından inceleme videosu var sıcaklık değerleri gayet iyi. Şu anki planım Sinerji'deki sistemde değişiklikler yaparak satın almak. RAM tek kanalmış 2. yi sonra almayı düşünüyorum. Bir süre idare edilir. Soğutucu yeterli olur mu onu düşünüyorum şu an. DeepCool'un en ucuz olanı iş görür mü?
Pardon noktalama hatası yapmışımHangi soğutucuyu ekleyeyim yani 3. mü 2. mi?
Frisby bir noktaya kadar yeterli gelebilir size fakat yaz mevsimlerinde o işlemci cayır cayır yanabilir veya işlemciyi yükselttiğinizde sıcaklık değerleri farklılık gösterebilir. Kafa ağrıtmaması için sıvı soğutucu almanız yararlı olur. Ben de bu sistemi veya 5070 olanı alacağım yakında, sıvı soğutuculu bir şekilde. Kule tipi soğutucular bir yere kadar soğutabilir. Mesela bir arkadaşımın sisteminde AMD R5 5600 işlemcisi var ve bu ısınan bir işlemci. Kendisinde sıvı soğutma yok sadece kule tipi soğutucu ve birkaç kasa içi fan mevcut. Kasanın sol yanını komple çıkartmadan kullanamıyor çünkü işlemci çok ısınıyor. 7500F'in de pek bir farkı yok. AMD işlemcileri ısınır her zaman o sebeple ileride problem yaşamak istemiyorsanız sıvı soğutma şart.Ya da Frisby ile devam edemez miyim? Hangi durumlarda nasıl sıcaklık değerleriyle karşılaşırım?