Green Card başvurusu yapabilir miyim?

Yorumcu abi

Hectopat
Green Card 2024 başvurusunun son günü 8 Kasım. Ben 9 Kasım'da 18 oluyorum. İçimden şansımı denemek geçiyor ancak 1 gün ile kaçırıyorum. Bunun bir günlük herhangi bir istisnası var mı yoksa bir sonraki sene mi katılabiliyorum?

İfadeler: T21
Basvurabilrisin, sorun olmaz. Ayrica ailendeki herkes basvurabilir, sansiniz artar. Biz basvururken hem esim ve kendim icin hem de 1 yasindaki oglumuz icinde basvurmustuk, esime cikti

Basvurabilrisin, sorun olmaz. Ayrica ailendeki herkes basvurabilir, sansiniz artar. Biz basvururken hem esim ve kendim icin hem de 1 yasindaki oglumuz icinde basvurmustuk, esime cikti

Teşekkür ederim. Ben internette şey diye okudum bilmiyorum doğru mu anladım ama birine çıktıktan 3veya 5 yıl sonra oturma izni alına biliyormuş hem kendi hem aile bireyleri için o 3 yıl içinde atıyorum babama çıktı babam Türkiye'de kalsa bile ben yurt dışına Green Card ile çıkıp çalışabilir miyim aklıma takıldı bir yerdede bulamadım cevabını. Teşekkürler tekrardan bu arada.

İfadeler: T21
Eger gidis tarihinizden itibaren resit (18) yastaysaniz, ulkede en az 36 ay, ulkeden 6 aydan fazla ayri kalmadiginiz surece, 5nci yilinizin dolum tarihinden itibaren vatandasliga basvurabilirsiniz. Isterseniz Green Card ile sonsuza kadar da kalabilrisiniz, vantadasligin tek artisi oy verebiliyor olmaniz. Onun haricinde Green Card ile tum haklara (vergi verme, calisma, kredi alma..v.s) sahipsiniz.

Kaynak: 12 yil Amerika'da yasadim ve Green Card ile gidip vatandas oldum.

Teşekkür ederim yardımınız için.

Biraz hortlatıyor olabilirim fakat internette Green Card'ı aldıktan sonra belli bir süre içinde ABD'ye gitmezsek kartımızın iptal olacağı söyleniyor. Hatta şöyle de ekleyeyim bana çıksa ben istediğim vakit gitme hakkına sahip miyim örneğin 4-5 yıl sonra gitsem o vakit sadece cüzdanda dursa.

Hocam benim bildiğim kadarıyla şöyle oluyor size çekiliş çıktıktan sonra Ankara'ya mülakata gidiyorsunuz ve geçerseniz size göçmen vizesi veriyorlar bu vize de 6 aylık yani 6 ay içerisinde Amerika'ya giriş yapmanız zorunlu.

6 ay yine iyi sayılır tabii gidiş-dönüş fiyatlarını göz ardı edersek. Ondan sonra istediğimiz vakit gitme hakkına sahip isek ve cüzdanda yatırabiliyosak on numara olur.

6 ay yine iyi sayılır tabii gidiş-dönüş fiyatlarını göz ardı edersek. Ondan sonra istediğimiz vakit gitme hakkına sahip isek ve cüzdanda yatırabiliyosak on numara olur.

Giriş yaptıktan sonra her sene ülkeye giriş çıkış yapma zorunluluğu var. 5 sene sonra vatandaşlığa başvuru yapma hakkı kazanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…